Παρατείνουμε το καλοκαίρι με μια υπέροχη συνταγή

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο συνδυασμός παρμεζάνας-μελιτζάνας είναι νόστιμος. Η κλασική εκδοχή της παρμεζάνας-μελιτζάνας απαιτεί πολλή δουλειά —γνωστός και ως πρέπει να πανάρετε και να τηγανίσετε μεμονωμένες φέτες μελιτζάνας—άρα είναι πραγματικά ιδανική για ειδικές περιστάσεις. Αντίθετα, προσφέρουμε αυτήν την πιο γρήγορη, φιλική προς το βράδυ εκδοχή μελιτζάνας που τυχαίνει να είναι και πιο υγιεινή.

Το Skillet Eggplant Parm έχει όλες τις γεύσεις που αγαπάτε, όπως κομμένες ροδέλες τρυφερής μελιτζάνας, πικάντικη σάλτσα μαρινάρας και άφθονο τυρί. Αντί να ψήσετε κάθε φέτα μελιτζάνας, θα γεμίσετε ολόκληρο το σκεύος με ψίχα ψωμιού ή τριμμένη φρυγανιά.

Δεν χρειάζεται να σκεπάζετε το σκεύος κατά το ψήσιμο, αφού θα έχετε ήδη αρχίσει να μαγειρεύετε τη μελιτζάνα στο μάτι της κουζίνας και ψάχνετε να έχετε ωραία και τραγανή ψίχα ψωμιού. Αυτό σημαίνει επίσης ότι το Skillet Eggplant Parm χρειάζεται μόνο περίπου 10 λεπτά στο φούρνο για να τελειώσει το πιάτο.

Συστατικά

3/4 φλ. συν 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 1/2 φλ. σάλτσα μαρινάρα

1 1/2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

3/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

1/4 φλ. συσκευασμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού, συν περισσότερα για γαρνίρισμα

3/4 φλ. ψίχα ψωμιού panko ή τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Ζεσταίνετε ¼ φλιτζάνι λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι κατάλληλο για φούρνο (περίπου 12") σε μέτρια υψηλή.

Βήμα 2

Δουλεύοντας σε τρεις παρτίδες, προσθέτετε τη μελιτζάνα σε μονή στρώση και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές, αναποδογυρίζοντας μέχρι τη μέση, περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά (ίσως χρειαστεί να ρυθμίσετε τη θερμότητα μεταξύ μέτριας και μέτριας προς υψηλή καθώς προχωράτε). Μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη μελιτζάνα, χρησιμοποιώντας ¼ φλιτζάνι λάδι ανά παρτίδα, όπως χρειάζεται. Αφαιρέστε το σκεύος από τη φωτιά.

Βήμα 3

Προσθέστε 1 φλιτζάνι μαρινάρα στο σκεύος, ξύνοντας τυχόν κομμάτια που έχουν κολλήσει στον πάτο. Αραδιάζετε τη μισή μελιτζάνα σε μια στρώση και από πάνω τη μισή μοτσαρέλα και ¼ φλιτζάνι παρμεζάνα. Συμπληρώστε με την υπόλοιπη μελιτζάνα, την υπόλοιπη ½ φλιτζάνι μαρινάρα και από πάνω την υπόλοιπη ½ φλιτζάνι μοτσαρέλα, ¼ φλιτζάνι παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.

Βήμα 4

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την ψίχα ή τη φρυγανιά και το υπόλοιπο ¼ φλιτζάνι παρμεζάνα με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Αλατοπιπερώνετε και από πάνω το σκεύος. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν και η τριμμένη φρυγανιά να ροδίσει, για 10 με 12 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό με περισσότερα φρέσκα φύλλα βασιλικού, αν θέλετε.

empty alt

Η Παραδοσιακή κουζίνα της Δράμας.

Η περιοχή της Δράμας χαρακτηρίζεται χωρικά από την ιδιομορφία του εδάφους – μια πεδιάδα περιτριγυρισμένη από τρία βουνά, το Παγγαίο, το Φαλακρό και το Μενοίκιο – τον πλούσιο Νέστο και τους παραποτάμους του, από τις έντονες τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, και πολιτιστικά από τις έντονες...
empty alt

3 tips ώστε ένα δείπνο να είναι –και να φαίνεται!– πιο νόστιμο

Ετοιμάζεσαι να κάνεις το τραπέζι σε μια παρέα φίλων και έχεις ετοιμάσει απλά και νόστιμα, αλλά όχι ιδιαίτερα… φωτογενή φαγητά; Δώσε βάση στα παρακάτω tips, που θα κάνουν πιο ελκυστικά τα πιάτα σου, όχι μόνο στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.
empty alt

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]
empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

Οδηγός συντήρησης τροφίμων: γιατί μήλα και κρεμμύδια δεν κάνουν μαζί

Το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO).
empty alt

Strawberry fields forever

Ένα είναι το φρούτο σήμα-κατατεθέν αυτής της εποχής και μικροί και μεγάλοι τής έχουν αδυναμία! Η φράουλα (Fragaria ananassa) προέρχεται από την Ευρώπη τον 18ο αιώνα.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
empty alt

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής
Back To Top