Ετοιμάζεσαι να κάνεις το τραπέζι σε μια παρέα φίλων και έχεις ετοιμάσει απλά και νόστιμα, αλλά όχι ιδιαίτερα… φωτογενή φαγητά; Δώσε βάση στα παρακάτω tips, που θα κάνουν πιο ελκυστικά τα πιάτα σου, όχι μόνο στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.


Ετοιμάζεσαι να κάνεις το τραπέζι σε μια παρέα φίλων και έχεις ετοιμάσει απλά και νόστιμα, αλλά όχι ιδιαίτερα… φωτογενή φαγητά; Δώσε βάση στα παρακάτω tips, που θα κάνουν πιο ελκυστικά τα πιάτα σου, όχι μόνο στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.

Πρώτο πιάτο: Η σούπα

Μια βελουτέ σούπα μπορεί να δείχνει απελπιστικά μονότονη αν δεν συνοδεύεται από τουλάχιστον μία γαρνιτούρα. Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά πράγματα. Αρκεί να προσθέσεις από πάνω μία κουταλιά πέστο ή γιαούρτι ή/και μερικούς ολόκληρους κόκκους πιπέρι και κάρδαμο.

Κυρίως πιάτο

Χοιρινή μπριζόλα: Κανένας δεν θέλει να τη δοκιμάσει όταν έχει αυτό το χλωμό χρώμα. Για να την κάνεις να ροδίσει και ταυτόχρονα να ψηθεί ομοιόμορφα, άφησέ την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου προτού τη μαγειρέψεις και ζέστανε καλά την κατσαρόλα σου. Χρησιμοποίησε κατά προτίμηση ένα μαντεμένιο σκεύος, που βοηθάει στην ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας.

Πατάτες κατσαρόλας: Είναι μια πιο υγιεινή λύση από τις τηγανιτές πατάτες (και πιο πρακτική, γιατί διατηρούν τη νοστιμιά τους για περισσότερες ώρες). Πώς όμως θα τους δώσεις την ίδια τραγανή υφή και το ίδιο ροδαλό χρώμα; Αφού τις βράσεις, στράγγισέ τις καλά και μετά ξαναβάλε τις στην κατσαρόλα για ακόμα δύο λεπτά, σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά, ώστε να απομακρυνθεί η επιπλέον υγρασία.

empty alt

Οι 5 τροφές που σου είναι απαραίτητες όσο μεγαλώνεις

Όσο περνάνε τα χρόνια οι διατροφικές σου ανάγκες αλλάζουν και ο οργανισμός σου χρειάζεται εξτρά ενίσχυση και προστασία.
empty alt

Πώς θα ψήσεις παντζάρια στο φούρνο

Ίσως θεωρείς δεδομένο, κάθε φορά που θέλεις να μαγειρέψεις παντζάρια, ότι αρκεί να τα βάλεις σε άφθονο νερό και να τα αφήσεις να βράσουν.
empty alt

Ο γύρος της Ιταλίας σε 5 μακαρονάδες

Από τα αλπικά τοπία του Βορρά μέχρι τους τιρκουάζ κόλπους του Νότου οι οποίοι ευωδιάζουν αρωματικά φυτά και μεσογειακή αλμύρα, και από το υπερμοντέρνο Μιλάνο που ακολουθεί -και συχνά ορίζει- τις τελευταίες τάσεις της μόδας και του design μέχρι την απαράλλακτη μέσα στους αιώνες Ρώμη, η Ιταλία […]
empty alt

Αυτή η επιστημονική ανακάλυψη θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που φτιάχνεις καφέ

Μήπως ακολουθείς όλη την ιεροτελεστία παρασκευής καφέ, παίρνοντας ολόκληρους κόκκους και αλέθοντάς τους στο σπίτι; Τώρα υπάρχει ένας τρόπος να ανεβείς –ένα ακόμη- επίπεδο.
empty alt

Strawberry Prosecco Slushie

Strawberry Prosecco Slushie συνταγή, για ένα εύκολο κοκτέιλ prosecco φτιαγμένο σε μπλέντερ με ιταλικά prosecco, παγωμένες φράουλες, χυμό πορτοκάλι και μέλι.
empty alt

Γευστικές μπουκιές για μάξιμουμ ενέργεια

Οι απαιτήσεις της εποχής, οι αλλαγές στη θερμοκρασία και ο σύγχρονος τρόπος ζωής (παρά την πανδημία) απαιτούν από όλους μας υψηλά επίπεδα ενέργειας.
empty alt

Ταϊλανδέζικη σούπα με κοτόπουλο και καρύδα

Γνωστή ως Tom Kha Ghai, αυτή η σούπα καρύδας είναι από αυτές που πάντα μας ανοίγει την όρεξη και μας ζεσταίνει με ένα αρωματικό γευστικό ταξίδι.
empty alt

Ζαμπόν + τυρί + φούρνος = τέλειο πρωινό

Ξέρω τι σκέφτεστε: «Γιατί να θέλω να ανοίξω τον φούρνο για να μαγειρέψω πρωινό;» Συνήθως θα συμφωνούσαμε μαζί σας, αλλά μετά την πρώτη σας μπουκιά από αυτό το καταπληκτικό (και εύκολο στην παρασκευή) φουρνιστό brunch, θα θέλετε να το φτιάχνετε σχεδόν κάθε πρωί.
Back To Top