Η σπιτική πίτσα είναι εξαιρετικά νόστιμη, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο και ιδιαίτερη προσοχή. Αυτές οι πίτσες με επίπεδο ψωμί γίνονται πολύ πιο γρήγορα και είναι εξίσου απολαυστικές με τυρί και γευστικές όσο στην κλασική τους εκδοχή.

Η σπιτική πίτσα είναι εξαιρετικά νόστιμη, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο και ιδιαίτερη προσοχή. Αυτές οι πίτσες με επίπεδο ψωμί γίνονται πολύ πιο γρήγορα και είναι εξίσου απολαυστικές με τυρί και γευστικές όσο στην κλασική τους εκδοχή. Μας αρέσει να συμπληρώνουμε τη δική μας με ντομάτα και ρόκα όταν είναι η εποχή τους, αλλά αν τις φτιάχνετε τον χειμώνα, δοκιμάστε τες με λαχανικά ρίζας όπως ψητά λαχανάκια Βρυξελλών ή ψητά καρότα!

ΥΛΙΚΑ:

3 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερα για την επιφάνεια

2 κουτ. μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. αλάτι

1/2 κουτ. μαγειρική σόδα

1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Φυτικό λάδι, για τηγάνι

flat a

ΓΙΑ ΤΗN ΠΙΤΣΑ

1 φλ. τοματίνια κομμένα στη μέση

1/4 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

2 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουτ. φρεσκοκομμένη ρίγανη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

350 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες πάχους 1/4 »

Μπαλσάμικο

2 φλ. ρόκα

flat b

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά για να συνδυάσετε αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και μαγειρική σόδα. Προσθέστε γιαούρτι και λάδι και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

Αλευρώστε ελαφρά μια καθαρή επιφάνεια εργασίας. Μεταφέρετε τη ζύμη στην επιφάνεια και ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει, 3 έως 4 λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι εάν η ζύμη είναι κολλώδης.

Χωρίστε τη ζύμη σε 3 κομμάτια, στη συνέχεια κυλήστε κάθε κομμάτι σε πάχος 1/4 «. Ζεσταίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά και προσθέστε αρκετό φυτικό λάδι για να καλύψετε το κάτω μέρος του τηγανιού. Και μαγειρέψετε τη ζύμη περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Συνεχίστε το μαγείρεμα, προσθέτοντας περισσότερο φυτικό λάδι όπως απαιτείται. Διαφορετικά βάζετε τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό ταψί λαδωμένο και την ψήνετε για 10 λεπτά – κι ύστερα προσθέτετε τα υλικά.

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε τις ντομάτες, το κόκκινο κρεμμύδι, το λάδι και τη ρίγανη και αρωματίστε με πιπέρι. Απλώσετε κάθε επίπεδο ψωμί με τυρί, μείγμα ντομάτας-κρεμμυδιού και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί, 15 λεπτά. Περιχύνουμε με βαλσάμικο και προσθέτουμε ρόκα από πάνω πριν το σερβίρισμα.

Tip: Όπως και στην πίτσα, μπορείτε να πειραματιστείτε με ό,τι υλικά θέλετε – ελιές, αλλαντικά, διαφορετικά τυριά, πιπεριά, – ό,τι τραβάει πραγματικά η όρεξή σας.

empty alt

Πώς διατηρείς τα φρέσκα κρεμμυδάκια… φρέσκα για καιρό;

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας, αλλά θέλουν ψυγείο. Ο τρόπος συντήρησής τους δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επομένως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως το σπανάκι ή ο μαϊντανός και όχι σαν τα ξερά κρεμμύδια ή τις πατάτες.
empty alt

10 μυστικά της ιταλικής κουζίνας για να πάρεις Master στη μακαρονάδα

Τι κοινό έχουν ο πρωταθλητής τένις Roger Federer και ο chef Davide Oldani; Είναι και οι δύο δεξιοτέχνες σε ό,τι κάνουν, δηλαδή στον αθλητισμό και στη μαγειρική αντίστοιχα.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ψητό σολομό

Αν οι διακοπές σου στο νησί αργούν ακόμα, αν τα μπάνια στη θάλασσα δεν έχουν ξεκινήσει και αν θες επειγόντως κάτι να σε ταξιδέψει – αυτή η συνταγή θα σε μεταφέρει σε γραφικά παραθαλάσσια χωριουδάκια – δεν έχεις παρά να αφεθείς στη γευστική απόλαυση και να παραδοθείς […]
empty alt

Λαχταριστή σούπα μπρόκολου με λιωμένο τυρί

Νομίζουμε ότι η σούπα τσένταρ μπρόκολου εφευρέθηκε αποκλειστικά για άτομα που μισούν τα λαχανικά. Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρετε την καθημερινή σας μερίδα λαχανικών όταν συνδυάζονται με ένα λαχταριστό, τυρολαχταριστό ζωμό.
empty alt

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.
empty alt

Marry Me Pasta – μια συνταγή όλο αγάπη για ζυμαρικά!

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια νόστιμη εκδοχή ζυμαρικών
empty alt

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα
Back To Top