Έχεις αναρωτηθεί ποτέ με ποιον τρόπο οι επαγγελματίες καταφέρνουν να παρασκευάσουν μπισκότα, cupcakes και μάφιν στο ίδιο μέγεθος, ξανά και ξανά; Δεν είναι θέμα μαγείας, ούτε καν απαιτεί χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας.
Το μυστικό τους βρίσκεται σε ένα εργαλείο που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας: για να μοιράσουν τη ζύμη στα φορμάκια, χρησιμοποιούν ένα σκουπ παγωτού (τη γνωστή κουτάλα που έχουμε στο ντουλάπι για να σερβίρουμε το παγωτό).
Χάρη στο σκουπ, μπορείς να μοιράσεις τις ίδιες ακριβώς ποσότητες στα φορμάκια. Στη συνέχεια, για να ισιώσεις τη ζύμη στο πάνω μέρος και να απομακρύνεις τα υπολείμματά της που έχουν πέσει ανάμεσα στα φορμάκια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πίσω μέρος του σκουπ ή μια σπάτουλα.
Για ποιο λόγο όλα τα γλυκά σου να έχουν το ίδιο μέγεθος μεταξύ τους; Όχι μόνο γιατί έτσι θα δείχνουν πιο όμορφα, αλλά και επειδή με αυτό τον τρόπο θα ψηθούν πιο ομοιόμορφα.