Ωμά κολοκυθάκια σε λωρίδες με ντρέσινγκ φέτας και καβουρδισμένα κουκουνάρια

Αν ψάχνετε για μια εκπληκτικά χαμηλής κατανάλωσης σαλάτα λαχανικών, τότε τα ωμά κολοκυθάκια είναι το σκουός που πρέπει να στραφείτε. Οι αλατισμένες κορδέλες από κολοκυθάκια μετατρέπονται σε τρυφερά noodles που ντύνονται με μια κρεμώδη βινεγκρέτ φέτας με μέντα και πασπαλίζονται με καβουρδισμένα κουκουνάρια. Το μικρό μου μυστικό είναι να κάνω τη φέτα μέρος της βινεγκρέτ, ώστε να μένεις με ένα αρωματικό, τραχύ ντρέσινγκ ζαχαρούχο με μέλι. Πέρα από αυτό, το κουκουνάρι μπορεί να είναι απλώς το αγαπημένο μου πράγμα σε αυτή τη σαλάτα. Τα θρυμματισμένα φρυγανισμένα κομμάτια τους καλύπτουν κάθε σκέλος, ώστε να μην χρειάζεται να κυνηγάτε κανένα γύρω από το πιάτο. Αυτή η σαλάτα είναι τόσο καλή, που μπορείτε ειλικρινά να την απολαύσετε και ως κύριο πιάτο. Διαφορετικά, μπορείτε να το προσθέσετε στο καλοκαιρινό σας μπάρμπεκιου.

Πώς να φτιάξετε την κολοκυθοσαλάτα

Συστατικά

Κολοκυθάκια: Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να αγοράσετε κολοκυθάκια, και αν μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την τοπική λαϊκή αγορά σας, ακόμα καλύτερα. Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα είναι τρυφερό και εύκολο να ξεφλουδιστεί.

Λεμόνι: Θα πρέπει να μπορείτε να πάρετε 1/4 γ. χυμό από μεγάλο λεμόνι. Μου αρέσει να κυλάω το λεμόνι στον πάγκο για να βοηθήσω στην απελευθέρωση τυχόν χυμών, ειδικά αν έχει πιο σκληρό εξωτερικό. Νιώστε τα πιο μαλακά λεμόνια στην αγορά, δίνοντάς τους λίγο στύψιμο. Όσο πιο μαλακά είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να είναι σούπερ ζουμερά.

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο: Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα που είναι επίσημα «εξαιρετικό παρθένο», αλλά που έχει πιο ελαφρύ στη γεύση. Το ελαιόλαδο θα υπερνικήσει τις γεύσεις των λεπτών κολοκυθιών και των φρυγανισμένων ξηρών καρπών.

Φέτα: Οποιαδήποτε φέτα θα λειτουργήσει μια χαρά.

Μέλι: Για να ισορροπήσω το οξύ σε αυτό το ντρέσινγκ, ήθελα κάτι γλυκό. Επέλεξα το μέλι αντί της κρυσταλλικής ζάχαρης. Εάν έχετε αγαύη, αυτό μπορεί να αντικατασταθεί.

Μέντα: Ένα βότανο που είναι και αναζωογονητικό και μυρωδάτο, η μέντα λειτουργεί όμορφα ενάντια στο ζιβάγκο ντρέσινγκ και τα καβουρδισμένα κουκουνάρια.

Κόλιανδρος: Νομίζω ότι ο κόλιανδρος κάνει μια υπέροχη εμφάνιση αν σας αρέσει η αρωματική φύση του με εσπεριδοειδή.

Κουκουνάρια: Μια φθηνή σαλάτα με χαμηλά επίπεδα αναρρόφησης μπορεί εύκολα να ανυψωθεί με λίγα κουκουνάρια. Είναι βουτυρώδη και ξυλώδη όλα σε ένα.

Εκτέλεση

Χρησιμοποιώντας έναν κοφτερό αποφλοιωτή λαχανικών, ξεφλουδίστε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες σαν κορδέλα. Μπορεί να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο το κολοκυθάκι, και αυτό είναι εντάξει. Φροντίστε να έχετε τουλάχιστον 1 κιλό ξυρισμένα κολοκυθάκια για να τα χρησιμοποιήσετε στη σαλάτα. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια με αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ. Το αλάτι θα βγάλει λίγο από το υγρό, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ή να πετάξετε.

Φτιάξτε το ντρέσινγκ σας πολτοποιώντας τη θρυμματισμένη φέτα στο λεμόνι, το ελαιόλαδο, το μέλι και τον προαιρετικό κόλιανδρο. Ανακατέψτε στη μέντα σας μετά.

Μπορείτε να πετάξετε το υγρό που έχει μείνει από το αλάτισμα των κολοκυθιών ή να το χρησιμοποιήσετε ως μέρος του ντρέσινγκ. Ρίχνετε με κουτάλι το ντρέσινγκ πάνω από τα κολοκυθάκια. Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένο κουκουνάρι και μετά καρυκεύουμε με πολύ πιπέρι.

Συμβουλές συνταγής

Αλάτισμα των κολοκυθιών: Μόλις αλατίσω τα κολοκυθάκια, μου αρέσει να χρησιμοποιώ το υγρό που μένει πίσω ως μέρος του ντρέσινγκ. Δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό, αλλά δοκιμάστε το αν θέλετε και γεύεστε όσο πηγαίνετε.

Φρυγανίζοντας το κουκουνάρι: Όταν φρυγανίζω μια μικρή ποσότητα ξηρών καρπών, μου αρέσει να χρησιμοποιώ την εστία αντί του φούρνου. Τοποθετήστε τους ξηρούς καρπούς σε ένα κρύο, στεγνό τηγάνι σε μέτρια προς μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ανακινήστε το τηγάνι κάθε τόσο, αλλά παρακολουθήστε προσεκτικά. Μόλις οι ξηροί καρποί αρχίσουν να φρυγανίζουν, θα αρχίσουν να ροδίζουν πολύ γρήγορα.

Θρυμματισμός των κουκουναριών: Μπορείτε να περάσετε το μαχαίρι σας μέσα από τα κουκουνάρια για να σπάσετε σε μικρότερα κομμάτια ή να χρησιμοποιήσετε τον πάτο μιας μικρής κατσαρόλας για να τα συνθλίψετε.

Αποθήκευση

Αποθηκεύστε τη σαλάτα σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 ημέρες. Εάν δεν σας αρέσει μια παγωμένη σαλάτα, αφαιρέστε την από το ψυγείο και αφήστε τη να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για 10 έως 15 λεπτά πριν τη σερβίρετε.

Συστατικά

1 1/2 κιλό κολοκυθάκια, ξυρισμένα με αποφλοιωτή λαχανικών

1 1/2 κ.γ. αλάτι, διαιρεμένο

1/3 γ. φέτα, ψιλοθρυμματισμένη

1/4 γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/4 γ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

2 κουτ. μέλι

1/2 κουτ. αλεσμένος κόλιανδρος (προαιρετικά)

1 κ.σ. φρέσκο ​​δυόσμο ψιλοκομμένο

1/4 γ. κουκουνάρι, φρυγανισμένο, θρυμματισμένο

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνετε τα κολοκυθάκια με 1 κουτ. αλάτι. Αφήστε για 10 λεπτά. (Το αλάτι θα μαλακώσει τα κολοκυθάκια και θα βγάλει υγρό καθώς κάθονται.)

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη φέτα, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το μέλι, τον κόλιανδρο (αν χρησιμοποιήσετε) και 1/2 κουτ. αλάτι. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός πιρουνιού, πολτοποιήστε τη φέτα ώστε να διαλυθεί σε ένα κρεμώδες dressing. Ανακατεύετε με μέντα.

Στραγγίζετε τα κολοκυθάκια, τα προσθέτετε στο μπολ με το dressing και τα ανακατεύετε να ενωθούν. Πασπαλίζετε με τα κουκουνάρια και καρυκεύετε με πιπέρι.

empty alt

Δεν έχεις μπαγιάτικο ψωμί; Έτσι θα το… παλαιώσεις σε λίγα λεπτά

Αν είστε λάτρεις του ψωμιού στο σπίτι, μάλλον θα σου έχει τύχει κάποια στιγμή να αναζητήσεις μερικές μπαγιάτικες φέτες για να τις χρησιμοποιήσεις σε συνταγές όπως τα μπιφτέκια και τα κρουτόν αλλά να βρεις μόνο φρεσκο ψωμί, σχεδόν κατευθείαν από το φούρνο! Ακολουθώντας, ωστόσο, τα παρακάτω βήματα,...
empty alt

Η συνταγή των μπράουνις που οδήγησε ένα ζευγάρι στο διαζύγιο

Όταν πριν από δύο χρόνια οι New York Times δημοσίευσαν online τη συνταγή των μπράουνις της Katharine Hepburn, μια γυναίκα ονόματι Sydne Newberry άφησε ένα σχόλιο που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το στόρι μιας ταινίας.
empty alt

Τα 12 πιο δημοφιλή είδη ζυμαρικών και οι συνταγές στις οποίες θα τα χρησιμοποιήσεις

Όταν σκεφτόμαστε τη φράση «ιταλική κουζίνα», η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό είναι συνήθως ένα πιάτο Spaghetti, όμως ζυμαρικά δεν είναι μόνο τα κλασικά αυτά μακρόστενα μακαρόνια.
empty alt

Κανέλα Κεϋλάνης Vs κανέλα κασσία: Ποια είναι η διαφορά τους;

Όταν θέλεις να αγοράσεις κανέλα, πηγαίνεις στο σουπερμάρκετ και διαλέγεις ό,τι υπάρχει στο ράφι, σωστά; Το ήξερες όμως ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη κανέλας; Πρόκειται για την κανέλα κασσία και την κανέλα Κεϋλάνης.
empty alt

Pumpkin Spice Latte – το απόλυτο ρόφημα του φθινοπώρου

Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός.
empty alt

Υπέροχη χειμωνιάτικη λαχανόσουπα

Αυτή είναι η πιο προσαρμόσιμη σούπα. Είναι γευστική, απίστευτα υγιεινή και ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν. Μπορείς να αξιοποιήσεις μέσα της το υπόλοιπο χοιρινό κρέας, ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας που έχει περισσέψει και που θα της δώσει μια έξτρα νοστιμιά.
empty alt

Smoothie με φράουλα και λεμόνι

Λαχταράτε ένα smoothie τώρα που ο καιρός ζεσταίνει αλλά προσπαθείτε να αποφύγετε όλη τη ζάχαρη σε ροφήματα που σας δελεάζουν στο κατάστημα; Αυτό το γρήγορο και εύκολο σπιτικό ρόφημα έξι συστατικών παίρνει τη γλύκα του κατευθείαν από τις φράουλες και περιέχει μόνο 16 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά...
empty alt

Βουτυρένιες μπάρες κολοκύθας

Ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθούμε την εποχή της γλυκιάς κολοκύθας
Back To Top