Αν σου έχει περισσέψει ένα μεγάλο κομμάτι από τα τελευταία καρπούζια του καλοκαιριού και είναι έτοιμο να χαλάσει, μην το πετάξεις.

Αν σου έχει περισσέψει ένα μεγάλο κομμάτι από τα τελευταία καρπούζια του καλοκαιριού και είναι έτοιμο να χαλάσει, μην το πετάξεις. Αξιοποίησέ το σε αυτό το δροσερό γλυκό από το Food52, που φτιάχνεται σύμφωνα με μια συνταγή από τη Σικελία, μόνο με τρία υλικά.

Στη γειτονική μας χώρα το λένε Gelo d’ Anguria, εμείς θα μπορούσαμε να το πούμε, με κάποια ελευθερία, ζελέ καρπουζιού, αν και δεν περιέχει ζελατίνη. Για την ακρίβεια στην υφή θυμίζει περισσότερο κρέμα λεμονιού, οπότε μπορείς να το απολαύσεις είτε σκέτο, ως επιδόρπιο, είτε ως γέμιση σε κέικ και γλυκές τάρτες.

Υλικά για 6-8 άτομα:

4 φλιτζ. χυμό από καρπούζι
2/3 φλιτζ. κορν φλάουρ
½ φλιτζ. ζάχαρη
Προαιρετικά: τριμμένη κανέλα και, για γαρνιτούρα, ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένα ανάλατα φιστίκια.

Εκτέλεση:

1. Για να πάρεις το χυμό του καρπουζιού, το ψιλοκόβεις σε κομματάκια και τα χτυπάς σε μπλέντερ ή μούλτι. Περνάς το χυμό από λεπτό σουρωτήρι.

2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις το κορν φλάουρ με περίπου ½ φλιτζ. από το χυμό μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα, προσέχοντας να μη «σβολιάζει» το κορν φλάουρ.

3. Ρίχνεις το μείγμα σε μια ρηχή κατσαρόλα, προσθέτεις τον υπόλοιπο χυμό και σιγοβράζεις. Προσθέτεις ζάχαρη και δοκιμάζεις να δεις αν είναι αρκετά γλυκό (μπορείς να συμπληρώσεις με παραπάνω ζάχαρη, αλλά καλό είναι να μην ξεπερνά συνολικά το 1 φλιτζάνι).

4. Αν θέλεις, ρίχνεις και κανέλα. Καθώς ζεσταίνεται το μείγμα, θα αρχίσει να γίνεται πιο πηχτό. Το αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να είναι αρκετά πηχτό για να καλύπτει το πίσω μέρος ενός κουταλιού (υπολόγισε να πάρει την πυκνότητα που έχει η κρέμα λεμονιού).

5. Μοιράζεις το μείγμα σε μπολάκια, σε ποτήρια ή σε βαζάκια και το βάζεις στο ψυγείο για 4-6 ώρες να κρυώσει και να πήξει καλά.

6. Γαρνίρεις, αν θέλεις, με κομματάκια μαύρης σοκολάτας ή φιστίκι.

empty alt

Δεν υπάρχει ευκολότερο γλυκό να φτιάξεις για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Θέλεις να γιορτάσεις με ξεχωριστό τρόπο στο σπίτι την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά δεν έχεις πολύ χρόνο για ετοιμασίες; Φτιάξε σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς.
empty alt

Ποια είδη τυριού λιώνουν ευκολότερα και ομορφότερα;

Γιατί κάποια τυριά λιώνουν εύκολα, γρήγορα και όμορφα, ενώ άλλα αντιστέκονται ακόμα και στις πιο υψηλές θερμοκρασίες; Κάθε τυρί συνδυάζει νερό και λίπος.
empty alt

Pumpkin Spice Latte – το απόλυτο ρόφημα του φθινοπώρου

Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός.
empty alt

Τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Αυτή η συνταγή έχει όλα τα στοιχεία από τους αγαπημένους λαχανοντολμάδες – μοσχαρίσιο κρέας, κρεμμύδι και ρύζι μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας – και παραλείπει τη φασαρία του τυλίγματος (ιδανικό επίσης για όσους δεν αγαπούν το αυγολέμονο).
empty alt

10 tips για να φτιάξεις το νοστιμότερο μπακαλιάρο σκορδαλιά

Αν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μπακαλιάρο σκορδαλιά, το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου, ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές αλλά και τολμώντας να «πειράξεις» τις κλασικές συνταγές θα απογειώσεις τη γεύση του και, ίσως, αποφασίσεις να το βάζεις πιο συστηματικά στο μενού σου, αντί να περιμένεις...
empty alt

Τσίλι γλυκοπατάτας στον φούρνο

Αν πιστεύετε ότι κάθε μπολ με τσίλι πρέπει να είναι κρυμμένο κάτω από σωρούς λιωμένου τυριού και μια μεγάλη δόση κρέμα γάλακτος, αυτή είναι η γάστρα για εσάς.
empty alt

Νόστιμο μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη

Και το μόνο που θα λείπει από αυτή την απολαυστική συνταγή θα είναι μόνο η γλουτένη
empty alt

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για συνταγές με μήλα
Back To Top