Κρύωσε ο καιρός, σου έχουμε την πιο γευστική λύση
Πλούσια, βαθιά γευστική και εντελώς γκουρμέ, η γαλλική κρεμμυδόσουπα είναι το φαγητό που θα σας χαρίσει άνεση και θαλπωρή. Καραμελωμένα κρεμμύδια, μοσχαρίσιος ζωμός και η χαρακτηριστική λιωμένη επικάλυψη τυριού και ψωμιού όλα μεταμορφώνουν αυτό που θα μπορούσε να είναι μια απλή σούπα σε μια διαρκή κλασική απόλαυση με άρωμα Παρισιού. Αν και μας αρέσει να τυλίγουμε σε ένα μπολ με αυτή τη σούπα τις κρύες νύχτες του χειμώνα, είναι επίσης ένα τέλειο πιάτο για να ικανοποιήσει τους επισκέπτες ενός πάρτι. Η έτοιμη σούπα ρίχνεται σε ατομικά κεραμικά μπολ και στη συνέχεια συμπληρώνεται με ψωμί και τυρί που λιώνουν. Το επάνω μέρος γίνεται εξαιρετικά τραγανό και αφρώδη, και το κάτω μαλακώνει ελαφρώς, καθιστώντας το εύκολο να το σκάψετε.
Ενώ η γαλλική κρεμμυδόσουπα είναι σχετικά εύκολη στη δημιουργία, αν είστε φανατικός θαυμαστή της, μπορεί να παρατηρήσετε ότι η συνταγή αυτή ξεφεύγει λίγο από την κλασική. Συνεχίστε να διαβάζετε για όλες τις δοκιμασμένες και αληθινές συμβουλές μας για το πώς να φτιάξετε αυτή τη σούπα όσο το δυνατόν καλύτερα:
Τα καλύτερα κρεμμύδια για γαλλική κρεμμυδόσουπα:
Η κλασική γαλλική μέθοδος απαιτεί κίτρινα κρεμμύδια, αλλά αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι πώς τα κόβετε σε φέτες. Είναι σημαντικό τα κρεμμύδια να ψηθούν και να καραμελώσουν ομοιόμορφα, οπότε θα χρειαστείτε ομοιόμορφες φέτες. Για να το πετύχετε αυτό, αφαιρέστε το πάνω και το κάτω μέρος του κρεμμυδιού, κόψτε το στο μισό από τη ρίζα μέχρι το στέλεχος, ξεφλουδίστε και κόψτε το κάθε μισό σε κάθετες φέτες πάχους 1/4". Αν τεμαχίσετε πολύ λεπτές φέτες, θα έχετε πολτοποιημένα, παραψημένα ή καμένα κρεμμύδια.
Το καλύτερο τυρί για γαλλική κρεμμυδόσουπα:
Το Gruyère είναι η κλασική επιλογή για γαλλική κρεμμυδόσουπα (και η προσωπική μας αγαπημένη), αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο λιωμένο τυρί προτιμάτε. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό τυρί (ή να προσθέσετε και κάποιο άλλο), παρμεζάνα, έμενταλ και η τυρί για φοντί θα ήταν ευπρόσδεκτες προσθήκες.
Μιλώντας για το τυρί, θέλετε να αποφύγετε να προσθέσετε τόσο πολύ ώστε το ψωμί σας να βυθίζεται κάτω από το βάρος. Ένα γεμάτο κεραμικό μπολ είναι το κλειδί για το τυρώδες ψωμί που μένει πάνω από τη σούπα σας. Εάν το ψωμί αρχίσει να βυθίζεται, δοκιμάστε να προσθέσετε περισσότερα κρεμμύδια για να διατηρήσετε το ψωμί στην επιφάνεια.
Κορυφαίες συμβουλές για την παρασκευή γαλλικής σούπας κρεμμυδιού:
- Το κρασί. Το λευκό κρασί φέρνει μια γλυκύτητα που εντείνει τα γλυκά κρεμμύδια, αλλά υπάρχουν και άλλα κρασιά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επιτύχετε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα. Το κονιάκ, το ξηρό βερμούτ, το γλυκό κόκκινο κρασί ή το Marsala συνιστούν επίσης μια σούπα με πλούσια γεύση.
- Σκεφτείτε πέρα από το ζωμό βόειου κρέατος. Προτιμούμε να χρησιμοποιούμε έναν συνδυασμό ζωμού κοτόπουλου και ζωμού βόειου κρέατος στη σούπα μας. Η γεύση της σούπας θα είναι εξίσου πλούσια, αλλά κι ελαφρώς πιο ελαφριά.
- Αποφύγετε την πικρή σούπα. Τα καμένα κρεμμύδια είναι ο κύριος ένοχος όταν πρόκειται για πικράδα. Προσέχετε τα κρεμμύδια καθώς ψήνονται και μειώσε τη φωτιά αν χρειάζεται για να μην καούν αντί να καραμελώσουν.
Τι τρώμε με τη γαλλική κρεμμυδόσουπα;
Οι σαλάτες και τα σάντουιτς είναι πάντα υπέροχη παρέα της σούπας. Μπορείτε να παραμείνετε με τα κλασικά, όπως τη σαλάτα του Καίσαρα με κοτόπουλο ή ένα κλαμπ σάντουιτς ή να γίνετε δημιουργικοί με μια σαλάτα με σκόρδο ή ένα σάντουιτς με λαχανικά.
Αποθήκευση
Αποθηκεύστε τα υπολείμματα σούπας χωρίς ψωμί και τυρί σε αεροστεγές δοχείο για έως και 5 ημέρες ή καταψύξτε για έως και 3 μήνες.
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:
4 μερίδες
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ώρα 5 λεπτά
CAL/SERV:
412
Συστατικά
4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
3 μεγάλα κίτρινα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες σε μισοφέγγαρα
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι
1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί
4 φλ. ζωμός βοείου κρέατος με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
2 φλ. ζωμός κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
8 κλωναράκια θυμάρι και άλλα για το σερβίρισμα
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
8 φέτες μπαγκέτας
1 φλ. ψιλοκομμένο Gruyère ή άλλο τυρί της προτίμησής σας που λιώνει
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν, για 45 έως 60 λεπτά.
Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να ενσωματωθεί, 1 έως 2 λεπτά. Καρυκεύετε με αλάτι. Προσθέστε το κρασί, αφήστε το να σιγοβράσει και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να εξατμιστεί, για 1 έως 2 λεπτά. Προσθέστε ζωμό βοδινού, ζωμό κοτόπουλου και θυμάρι και αφήστε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αφήνετε να σιγοβράσει. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μειωθούν ελαφρώς τα υγρά και να ενωθούν οι γεύσεις, περίπου 15 λεπτά. Αφαιρέστε το θυμάρι. Αλατοπιπερώνετε.
Προθερμάνετε το γκριλ στο μάξιμουμ. Ρίξτε τις σούπες σε μπολ που είναι ανθεκτικά στη θερμότητα. Συμπληρώστε το καθένα με 2 φέτες ψωμιού και στη συνέχεια με τυρί. Ψήστε τη σούπα, παρακολουθώντας προσεκτικά, μέχρι να ροδίσει και να λιώσει το τυρί, 1 έως 2 λεπτά.
Πασπαλίστε τη σούπα με θυμάρι.