Έχεις σκεφτεί ποτέ να φτιάξεις στο σπίτι μείγματα μπαχαρικών π.χ. για κοτόπουλο ή χοιρινό; Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι να το κάνεις: 1.

Έχεις σκεφτεί ποτέ να φτιάξεις στο σπίτι μείγματα μπαχαρικών π.χ. για κοτόπουλο ή χοιρινό; Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι να το κάνεις:

1. Ρυθμίζεις τη δοσολογία κατά βούληση, ανάλογα, για παράδειγμα, με το αν προτιμάς ένα μείγμα πιο πικάντικο ή πιο γλυκό.

2. Τα σπιτικά μείγματα έχουν συνήθως πιο δυνατές γεύσεις και αρώματα από τα τυποποιημένα.

3. Είσαι σίγουρος ότι δεν θα περιέχει πρόσθετα, π.χ. συντηρητικά.

4. Τα σπιτικά μείγματα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα τυποποιημένα, καθώς τα ετοιμάζεις επί τόπου, επομένως δεν έχουν αρχίσει ήδη να ξεθυμαίνουν.

5. Σε βοηθούν να κάνεις οικονομία, καθώς έχουν χαμηλότερο κόστος.

Γενικά tips για σπιτικά μείγματα:

-Αγόρασε τα μπαχαρικά σου σε ολόκληρους σπόρους, που στη συνέχεια θα αλέσεις σε μύλο, και όχι ήδη τριμμένα. Έτσι, θα παρατείνεις τη διάρκεια ζωής ενός μείγματος.

-Για μεγαλύτερη οικονομία, σε μπαχαράδικα θα βρεις χύμα μπαχαρικά σε πολύ καλές τιμές.

-Όταν πρόκειται να αλέσεις μπαχαρικά σε σπόρους, να έχεις υπόψη σου ότι στο τελικό αποτέλεσμα οι ποσότητες πιθανότατα θα διαφέρουν λίγο. Για παράδειγμα μία κουταλιά σπόροι κύμινου δίνουν περίπου μιάμιση κουταλιά τριμμένο κύμινο. Τα καλά νέα είναι ότι τέτοιες μικρές διαφοροποιήσεις δεν θα κάνουν τεράστια διαφορά στο μείγμα.

empty alt

Το επικίνδυνο πάτωμα

Μην αγγίζετε φαγητό που έχει πέσει στο πάτωμα. Μπορεί η προειδοποίηση να είναι οικεία όμως οι πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ένας στους τρεις άντρες και γυναίκες θέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο, πιστεύοντας ότι η στιγμιαία επαφή του φαγητού με το πάτωμα δεν μπορεί να το μολύνει […]
empty alt

Το υλικό που θα απογειώσει τα λαχανικά που ψήνεις στο φούρνο

Τις Δευτέρες που προσπαθείς να κάνεις οικονομία για να εξιλεωθείς για τα έξοδα του Σαββατοκύριακου και ταυτόχρονα να φας υγιεινά για να εξιλεωθείς για τις κραιπάλες του Σαββατοκύριακου, όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα της εβδομάδας, η τέλεια λύση είναι τα ψητά λαχανικά στο φούρνο, αρκεί να...
empty alt

Οι βασικοί κανόνες για να φτιάξεις ένα ζωμό

Θεωρητικά είναι εύκολο να φτιάξεις ένα ζωμό, που θα χρησιμοποιήσεις σε σούπες αλλά και μαγειρευτά. Απλά «πετάς» στην κατσαρόλα όποια υλικά έχεις και τα αφήνεις να σιγοβράσουν μαζί με μπαχαρικά, σωστά; Στην πράξη όμως, αν θέλεις να φτιάξεις έναν αληθινά νόστιμο ζωμό και με απολαυστική υφή, πρέπει […]
empty alt

Αυγολέμονο: τα μυστικά

Αυγολέμονο: Μην το «φοβάσαι», ακόμα και αν είσαι αρχάριος στην κουζίνα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις Bûche de Noël

Το κέικ Bûche de Noël είναι μια γαλλική χριστουγεννιάτικη παράδοση που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Το γλυκό αντιπροσωπεύει το κούτσουρο yule που έκαναν οικογένειες από την παραμονή των Χριστουγέννων.
empty alt

Μπάρες με Cheesecake και καραμέλα μήλου, χωρίς ζάχαρη & χαμηλούς υδατάνθρακες

Μπορεί να φαίνεται σαν μπελάς, αλλά είναι μια αρκετά απλή συνταγή με 3 εύκολες στρώσεις νοστιμιάς! Η πρώτη στρώση είναι σαν μια κρούστα κουλουριού που γίνεται χωρίς αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς για όσους έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς.
empty alt

Συνταγή για παναρισμένο λάχανο σαν σνίτσελ

Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο
empty alt

Απολαυστική συνταγή Massaman Curry

Γευστικό ταξίδι στην ταϊλανδέζικη, ινδική και μαλαισιανή κουζίνα
Back To Top