Μπορεί να μοιάζει αρκετά μπελαλίδικο ίσως, αλλά είναι μια χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα που θα χαρίσει υπέροχες οικογενειακές αναμνήσεις.

Μπορεί να μοιάζει αρκετά μπελαλίδικο ίσως, αλλά είναι μια χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα που θα χαρίσει υπέροχες οικογενειακές αναμνήσεις. Φορέστε τις ποδιές σας, σηκώστε τα μανίκια και ετοιμαστείτε να δημιουργήσετε και να μεγαλουργήσετε!

Βάλτε χριστουγεννιάτικη μουσική. Και μπείτε σε χριστουγεννιάτικη διάθεση. Να θυμάστε ότι περισσότερο απ’ όλα το κάνετε όλο αυτό για να περάσετε όμορφα και να διασκεδάσετε! Μπορεί να υπάρξουν απρόοπτα, δυσκολίες, αναποδιές. Σε μια κουζίνα όλα μπορούν να συμβούν, αλλά σας δίνετε και μια εκπληκτική ευκαιρία για να συνεργαστείτε, να μιλήσετε για παιδικές αναμνήσεις, και να αξιοποιήσετε όλες σας τις αισθήσεις, καθώς οι μυρωδιές, τα χρώματα και οι γεύσεις θα εναλλάσσονται και θα σας προσκαλούν σε ένα πανέμορφο ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ GINGERBREAD HOUSE

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

225 γρ. βούτυρο

200-300 γρ. ζάχαρη καστανή

2 αβγά, μεσαία

300 γρ. μέλι

4 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη

4 κουταλάκια του γλυκού κανέλα, σε σκόνη

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

καραμέλες, για διακόσμηση

Για το Royal Icing: 2 ασπράδια, 480 γρ. ζάχαρη άχνη, περασμένη από σήτα, 35 γρ. χυμό λεμονιού

gingerh

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα φτιάχνεις το royal icing: Χτυπάς στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα τα ασπράδια σε μαρέγκα. Πριν σφίξει προσθέτεις τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να γίνει μια σφιχτή και λαμπερή μαρέγκα.

Το αποθηκεύεις στο ψυγείο σε αεροστεγή συσκευασία, αντέχει για 3 μέρες.

Στη συνέχεια φτιάχνεις τη ζύμη: Χτυπάς τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά και να είναι αρκετά αφράτη.

Ανακατεύεις το αλεύρι με τα υπόλοιπα στερεά συστατικά και το βάζεις μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτεις ένα ένα στο μίξερ τα αυγά και στο τέλος το μέλι.

Βάζεις και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι όσο να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Χωρίζεις σε 4 μέρη και βάζεις τη ζύμη σε σελοφάν στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα προκειμένου να σφίξει το μείγμα.

gingerho

Με λίγο επιπλέον αλεύρι ανοίγεις τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και κόβεις με τη βοήθεια του πατρόν τα σχέδια του σπιτιού. Μεταφέρεις τα κομμάτια σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλες.

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 12-14 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσουν σε σχάρα.

Με τη βοήθεια Royal icing κολλάς τα κομμάτια του σπιτιού μεταξύ τους πάνω σε μια βάση ή ένα ξύλο κοπής. Χρησιμοποιείς αρκετά μεγάλη ποσότητα του γλάσου και αφήνεις να στεγνώσει λίγο πριν να συνεχίσεις με τη διακόσμηση.

Στη συνέχεια βάζεις royal icing μέσα σε κορνέ για να διακοσμήσεις το σπιτάκι και για έξτρα χριστουγεννιάτικη λάμψη μπορείς να προσθέσεις καραμέλες, μαρσμέλοους, κομμάτια σοκολάτας, χρωματιστή τρούφα και ό,τι άλλο επιθυμείς.

Μοτίβα και πατρόν για να σχεδιάσεις και να φτιάξεις το σκελετό του σπιτιού θα βρεις εύκολα στο διαδίκτυο σε μια μηχανή αναζήτησης θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σε μεγέθη και σχέδια – επίσης μεγάλη ποικιλία θα βρεις και στο pinterest.com

Ιδέες για Gingerbread Houses θα βρεις επίσης στο instagram

 

 

empty alt

Για να φτιάξεις ένα παγωτό με απολαυστική υφή, πρόσθεσε αυτό το μυστικό συστατικό!

Πώς μπορείς να φτιάξεις σπιτικό παγωτό με πλούσια, κρεμώδη υφή, είτε πρόκειται για παγωτό κρέμα είτε για σορμπέ ή γρανίτα, ακόμα και αν δεν έχεις παγωτομηχανή; Προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα αλκοολούχου ποτού! Ο λόγος; Καθώς το οινόπνευμα δεν παγώνει ποτέ, θα εμποδίσει το σχηματισμό...
empty alt

Ένας απλός τρόπος να φτιάξεις τέλειο ψητό στήθος κοτόπουλου

Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού.
empty alt

5 συνταγές για φαγητά και σνακ που μπορείς να ετοιμάσεις από πριν για τις διακοπές

Ακολούθησε αυτά τα tips ώστε να μην περάσεις ώρες πάνω από κατσαρόλες τις λιγοστές και πολύτιμες ημέρες των διακοπών σου.
empty alt

Τα κάνουμε σαλάτα διά χειρός Cameron Diaz

Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει.
empty alt

Ουράνιο τόξο να το πιείς στο ποτήρι σου

  Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και...
empty alt

Ντομάτα + μοτσαρέλα = ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σαλάτα caprese το καλοκαίρι; Δροσερή, ελαφριά, με χρώμα και άρωμα που σε ταξιδεύει σε Μεσόγειο.
empty alt

Ρύζι με κάρυ – πικάντικο και γευστικό

Αυτή η εκδοχή του ρυζιού κάρυ είναι ένα είδος πιλάφι: το ρύζι βράζει σε αρωματικό βούτυρο πριν γίνει εντελώς.
empty alt

Cupcake με «κρυμμένο» παγωτό

Έχουμε μάθει να συνοδεύουμε διάφορες γλυκές απολαύσεις με μπάλες παγωτού, όμως αυτή η συνταγή πάει την απόλαυση ένα βήμα παραπέρα «κρύβοντας» το παγωτό μέσα σε έναν αγαπημένο γλυκό πειρασμό – το cupcake.
Back To Top