Αν ψάχνεις κάτι γλυκό, απολαυστικό, υγιεινό, δροσερό, καλοκαιρινό και με λίγες θερμίδες – έχουμε αυτό που ζητάς! Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο.

Αν ψάχνεις κάτι γλυκό, απολαυστικό, υγιεινό, δροσερό, καλοκαιρινό και με λίγες θερμίδες – έχουμε αυτό που ζητάς! Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο. Χρειάζονται αρκετό χρόνο ψύξης, οπότε βάλε τες στο ψυγείο και άφησέ τες όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, θα ανταμειφθείτε με τέλεια απολαυστικά γευστικά λεμονάτα τετράγωνα. (Επιπλέον, οι κρύες μπάρες λεμονιού είναι πολύ πιο νόστιμες και τραγανές)

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 16 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

Σπρέι μαγειρικής (ή βούτυρο ή λάδι για να απλώσεις στη φόρμα ή το ταψί)

1 φλ. βούτυρο, μαλακό

3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 φλ. ζάχαρη άχνη, κι επιπλέον για γαρνιτούρα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

6 μεγάλα αυγά

3/4 φλ. χυμό λεμονιού

Ξύσμα από ένα λεμόνι

1 λεμόνι, κομμένο σε μικρές φέτες, για γαρνιτούρα

mpareslemo

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200° και χρησιμοποιείς ένα ταψί που έχεις καλύψει με ειδικό χαρτί ψησίματος ή που είναι αντικολλητικό.

Πώς να φτιάξεις την κρούστα: Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπάς μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ανάλαφρο μείγμα και με λεία υφή, 2 έως 3 λεπτά. Προσθέτεις αλεύρι και ζάχαρη άχνη και χτυπάς ξανά μέχρι να συνδυαστούν.

Απλώνεις τη ζύμη στο ταψί και πιέζεις για να στρωθεί ομοιόμορφα. Ψήνεις μέχρι να χρυσίσει ελαφρώς, 20 έως 25 λεπτά. Αφαιρείς από τον φούρνο και αφήνεις στο ταψί να κρυώσει για 30 λεπτά.

Φτιάχνεις τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, χτυπάς ελαφρά τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύεις μέχρι να συνδυαστούν πλήρως. Ρίχνεις τη γέμιση πάνω στην ψημένη βάση, και ξαναβάζεις το ταψί στον φούρνο και ψήνεις μέχρι να το μείγμα να είναι σταθερό, περίπου 25 λεπτά.

Αφαιρείς από τον φούρνο και το βάζεις στο ψυγείο, 3 έως 4 ώρες (τουλάχιστον). Το κόβεις σε τετράγωνα κομμάτια και τα γαρνίρεις με ζάχαρη άχνη και φέτες λεμονιού.

empty alt

Πώς θα ψήσεις κολοκυθόσπορους στο φούρνο

Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο.
empty alt

Η Παραδοσιακή κουζίνα της Δράμας.

Η περιοχή της Δράμας χαρακτηρίζεται χωρικά από την ιδιομορφία του εδάφους – μια πεδιάδα περιτριγυρισμένη από τρία βουνά, το Παγγαίο, το Φαλακρό και το Μενοίκιο – τον πλούσιο Νέστο και τους παραποτάμους του, από τις έντονες τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, και πολιτιστικά από τις έντονες...
empty alt

Ένας εναλλακτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις μια γαλλική πρέσσα

Η βασική χρήση μιας γαλλικής πρέσσας είναι η παρασκευή καφέ – αλλά όχι και η μοναδική. Το ήξερες για παράδειγμα ότι μπορείς να την αξιοποιήσεις για να φτιάξεις έναν απολαυστικά αρωματικό ζωμό; Απλά γεμίζεις την κανάτα της με διάφορα υλικά με πλούσιο άρωμα, όπως πιπερόριζα κομμένη σε […]
empty alt

Το αναπάντεχο υλικό που θα απογειώσει τα αυγά σκραμπλ

Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι...
empty alt

Το ιταλικό μυστικό που θα απογειώσει την κουζίνα σου

Αν έχεις ταξιδέψει στην Ιταλία, θα έχεις παρατηρήσει ότι ακόμη και μια απλή μπρουσκέτα με λάδι, ντομάτα και σκόρδο μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομικό αριστούργημα.
empty alt

Vamos! Η μεξικάνικη κουζίνα είναι ο πιο hot καλοκαιρινός γευστικός προορισμός

Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
empty alt

Τραγανά μάφιν βρόμης με μήλο

Το πιο απολαυστικό καλωσόρισμα του φθινοπώρου με γεύση μήλου
empty alt

Ζυμαρικά με κιμά στον φούρνο… αλλιώς

Μια κλασική comfort food συνταγή για κάθε μέρα
Back To Top