Εύκολα στην παρασκευή, θα σας χαρίσουν απολαυστική φθινοπωρινή γεύση
Τα κλασικά μπράουνις είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα επιδόρπια, αλλά αν θέλετε να τους δώσετε μια γεύση από φθινόπωρο, δεν έχετε να διαλέξετε τίποτα καλύτερο από αυτά τα νόστιμα brownies με cheesecake κολοκύθας.
Για να φτιάξουμε αυτή τη συνταγή, πήραμε το αγαπημένο μας κλασικό μείγμα μπράουνι και το χρησιμοποιήσαμε ως βάση. Είναι υγρό, σοκολατένιο και άψογο. Σε στρώσεις από πάνω είναι ένα απλό cheesecake κολοκύθας, τόσο κρεμώδες όσο και πικάντικο, χρησιμοποιώντας μόνο μια χούφτα υλικά. Το καλύτερο μέρος για αυτό το υπέροχο επιδόρπιο είναι ότι μπορεί να φτάσει από μια δέσμη συστατικών στο τελικό προϊόν σε λιγότερο από μιάμιση ώρα – ιδανικό για μια φθινοπωρινή απογευματινή απόλαυση.
Αφού απολαύσατε ένα μπράουνι ή δύο ή τρία (δεν κρίνουμε), φυλάξτε τα υπολείμματα σε αεροστεγές δοχείο στον πάγκο για έως και 3 ημέρες ή στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες. Θέλετε να τα αποθηκεύσετε ακόμα περισσότερο; Μην ανησυχείτε, γιατί τα μαγειρεμένα μπράουνις cheesecake παγώνουν πολύ καλά στην κατάψυξη. Απλώς τυλίξτε τα σε πλαστική μεμβράνη και αλουμινόχαρτο μέχρι να τα φάτε. Αυτή η μέθοδος εξασφαλίζει ότι διαρκούν έως και 3 μήνες.
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:
9
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ώρα 20 λεπτά
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΟ BROWNIE
Σπρέι μαγειρικής
1/2 φλ. (1 ξυλάκι) ανάλατο βούτυρο
80 γρ. σοκολάτα (60% κακάο), ψιλοκομμένη
1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουτ. σκόνη εσπρέσο
1/2 κουτ. αλάτι
3/4 φλ. (150 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 φλ. (50 γρ.) συσκευασμένη ανοιχτή καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ. (60 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλ. (20 γρ.) σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΟ CHEESECAKE ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ
220 γρ. τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλο αυγό
1/2 φλ. πουρέ κολοκύθας σε κονσέρβα
1/3 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. μπαχαρικό για κολοκυθόπιτα (κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι)
1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουτ. αλάτι
Σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, για ξεσκόνισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ BROWNIE
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°. Αλείφετε ένα μεταλλικό ταψί 8"x8" με μαγειρικό σπρέι. Στρώνετε το ταψί με κόλλα ψησίματος, αφήνοντας μια προεξοχή στις 2 απέναντι πλευρές. Λαδώνετε την κόλλα με μαγειρικό σπρέι.
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε με μια λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε τη βανίλια, τη σκόνη εσπρέσο και το αλάτι.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη. Χτυπάτε το μείγμα σοκολάτας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας για να αναμειχθούν μετά από κάθε προσθήκη, και στη συνέχεια συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενωθεί καλά το κουρκούτι, περίπου 30 δευτερόλεπτα ακόμη. Προσθέστε το αλεύρι και τη σκόνη κακάο με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν.
ΓΙΑ ΤΟ CHEESECAKE ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ
Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, χτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθεί, για 2 έως 3 λεπτά.
Προσθέστε το αυγό, τον πουρέ κολοκύθας, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλεύρι, το μπαχαρικό της κολοκυθόπιτας, τη βανίλια και το αλάτι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίξτε τη ζύμη για μπράουνι στο έτοιμο ταψί. Με μια σπάτουλα απλώνετε σε ομοιόμορφη στρώση. Πάνω από το κουρκούτι για μπράουνι ρίξτε τη ζύμη για cheesecake κολοκύθας και την απλώνετε απαλά, φροντίζοντας να μην ενωθούν τα στρώματα μεταξύ τους.
Ψήστε τα μπράουνις μέχρι να δέσει το μείγμα και να βγει ένα δοκιμαστικό μαχαίρι στο κέντρο με μερικά ψίχουλα, για 40 έως 50 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε. Πασπαλίστε με σκόνη κακάο (αν χρησιμοποιείτε).