Η σαλάτα Caprese είναι μια απλή ιταλική σαλάτα, φτιαγμένη από φρέσκια μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και γλυκό βασιλικό, καρυκευμένο με αλάτι και ελαιόλαδο, που περιστασιακά μπορείς να την βρεις και σε συνδυασμό με ρόκα.

Η σαλάτα Caprese είναι μια απλή ιταλική σαλάτα, φτιαγμένη από φρέσκια μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και γλυκό βασιλικό, καρυκευμένο με αλάτι και ελαιόλαδο, που περιστασιακά μπορείς να την βρεις και σε συνδυασμό με ρόκα. Η συγκεκριμένη συνταγή αξιοποιεί τα υλικά της σαλάτας και τα απογειώνει με την προσθήκη της ιδιαίτερα ωφέλιμης για τον οργανισμό κινόα. Βάζοντας τα υλικά στο φούρνο, η λιωμένη μοτσαρέλα προσφέρει ένα εντελώς comfort food εφέ χωρίς ωστόσο το πιάτο να χάνει τις ευεργετικές του ιδιότητες. Ένας μοναδικός γευστικός συνδυασμός που ισορροπεί τις επιλογές της υγιεινής διατροφής με την απόλαυση.

ΥΛΙΚΑ: 8 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 1/3 φλ. λευκή κινόα
2 1/3 φλ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

Αλάτι

3 μεγάλες κόκκινες ντομάτες (ή μισό κιλό τοματίνια κομμένα στη μέση)

2 φλ. φρέσκο σπανάκι,

1 φλ. ρόκα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλδο

1 κουτ. σούπας μείγμα ρίγανης, δυόσμου, θυμάρι και δεντρολίβανο

1/2 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα

1/4 φλ. φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα

capres

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να μαγειρέψεις την κινόα: προσθέτεις 1 1/3 φλ. κινόα σε μια κατσαρόλα γεμάτη με 2 1/3 φλ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Καλύπτεις την κατσαρόλα και σιγοβράζεις μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού, περίπου 15-20 λεπτά. Αφαιρείς από τη φωτιά και αφήνεις να κρυώσει.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°. Κόβεις μια ντομάτα σε μεσαία κομμάτια. Σε ένα ταψί συνδυάζεις τη μαγειρεμένη κινόα, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το σπανάκι, τη ρόκα, τα καρυκεύματα, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Απλώνεις στο σκεύος δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο στρώμα. Κόβεις τις υπόλοιπες ντομάτες σε ροδέλες και τις βάζεις μαζί τις φέτες μοτσαρέλα πάνω από το μείγμα της κινόα. Ψήνεις έως ότου το τυρί είναι λιωμένο και ελαφρώς χρυσό, για 30 λεπτά. Γαρνίρεις με βασιλικό πριν το σερβίρεις.

empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη μαγειρεμένο σολομό;

Η αλήθεια είναι ότι σπάνια περισσεύει μαγειρεμένος σολομός αλλά αν, ας πούμε αν, θέλεις να μαγειρέψεις μια μεγαλύτερη ποσότητα και να κρατήσεις και για επόμενα γεύματα, τι κάνεις; Μπορείς να τον διατηρήσεις στην κατάψυξη; Προσπαθώντας να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, μια food editor, η Kat...
empty alt

10 tips για να ετοιμάσεις απόψε ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι

Συγχαρητήρια! Τα κατάφερες να φτάσεις στο πέμπτο ραντεβού. Θέλεις να είναι κάτι ξεχωριστό, αλλά θεωρείς κάπως απρόσωπο ένα δείπνο έξω.
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

Γλυκές ή αλμυρές – οι κρέπες ταιριάζουν με όλες τις προτιμήσεις

Οι κρέπες είναι πιθανώς το αγαπημένο σου γρήγορο και εύκολο γλυκό πρωινό. Συνδυάζονται γρηγορότερα από τις τηγανίτες ή τις βάφλες, και έχουν την ίδια γεύση! Το μυστικό: άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί.
empty alt

Ψητά μπιφτέκια τόνου σε στιλ σαμόσα

Όταν βαρεθείτε τη συνηθισμένη σαλάτα τόνου, δοκιμάστε αυτά τα μπιφτέκια εμπνευσμένα από σαμόσα. Για μια πιο χορταστική εκδοχή, σερβίρετε τα μαζί με αγγλικά αλμυρά μάφιν.
empty alt

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.
empty alt

“Marry Me Chicken”, η ιδανική συνταγή για ερωτευμένους

Το τέλειο πιάτο για τo μενού του Αγίου Βαλεντίνου
Back To Top