Λεμονάδα συν blueberries συν τεκίλα ίσον η πιο απολαυστική και πιο καλοκαιρινή εκδοχή των margaritas! Είναι ακριβώς αυτό που σου λείπει. Φτιάχνεις λίγο απλό σιρόπι με blueberries; Κι απογειώνεις την κλασική συνταγή του πιο λαχταριστού κοκτέιλ – ενώ το σιρόπι που περισσέψει μπορείς να το παγώσεις σε παγουψέλες στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση αλλά και να το βάλεις σε παγωτό, γιαούρτι ή ως συνοδευτικό σε μια υπέροχη φρουτοσαλάτα!
ΥΛΙΚΑ:
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
0 ΩΡΕΣ 25 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Ένα τέταρτο φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
Ένα τέταρτο φλιτζάνι νερό
Μισό φλιτζάνι blueberries
Ξύσμα από μισό λάιμ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
1 λεμόνι, κομμένο σε σφήνες
240 ml τεκίλα
120 ml triple sec
1 φλιτζάνι λεμονάδα
Πάγος
EΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, συνδυάστε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τα blueberries και το ξύσμα ασβέστη και αφήστε το μείγμα να βράσει. Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε το μείγμα έως ότου μαλακώσουν τα blueberries, περίπου 5 λεπτά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει 10 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίστε το μείγμα σε ένα καθαρό βάζο. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα μικρό πιάτο, ανακατέψτε τη ζάχαρη και το αλάτι. Υγράνετε τα χείλη από κάθε ποτήρι με μια φέτα λεμονιού και, στη συνέχεια, βυθίστε και περάστε γύρω γύρω τα χείλη στο μείγμα αλατιού ζάχαρης.
Χωρίστε την τεκίλα, το triple sec και τη λεμονάδα σε 4 ποτήρια. Γεμίστε κάθε ποτήρι με πάγο και στη συνέχεια προσθέστε το σιρόπι από τα blueberries.
Γαρνίρουμε με μια φέτα λεμονιού για σερβίρισμα.