Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου

Το καλοκαίρι απαιτεί ένα κρύο, δροσιστικό ποτό ανά πάσα στιγμή και πιστεύουμε ότι αυτή η παγωμένη εκδοχή του κλασικού mojito με καρπούζι είναι ό,τι πιο τέλειο. Άψογα γλυκαντικό και δροσιστικό με μέντα, αυτό το φρουτώδες καλοκαιρινό κοκτέιλ θα είναι το νέο σας ποτό δίπλα στην πισίνα. Προειδοποίηση: Αφού το δοκιμάσετε, μπορεί να θέλετε να κρατήσετε το καρπούζι στην κατάψυξή σας όλο το καλοκαίρι, ώστε να είστε έτοιμοι να το φτιάξετε κάθε στιγμή.

Το απλό σιρόπι μέντας.

Αν δεν έχετε φτιάξει ποτέ απλό σιρόπι, μην έχετε άγχος – πραγματικά δεν θα ήταν πιο εύκολο να το φτιάξετε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδυάσετε ίσα μέρη ζάχαρης και νερού σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά στο μάτι της κουζίνας και να ανακατέψετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για αυτό το απλό σιρόπι mojito, αλλάξαμε λίγο τα πράγματα προσθέτοντας μέντα στο μείγμα μας. Η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια, απλά πετάξτε τη μέντα σας αφού στραγγίσετε το σιρόπι σας.

Το καλύτερο κομμάτι: Μπορείτε να το κάνετε νωρίτερα! Φτιάξτε το μέχρι και μια εβδομάδα νωρίτερα και διατηρήστε το στο ψυγείο σας μέχρι να είστε έτοιμοι για χρήση. Έχετε έξτρα; Δώστε στις αγαπημένες σας συνταγές μοχίτο μια έξτρα γευστική ώθηση.

Το καρπούζι.

Για να αποκτήσετε αυτή την ιδανική παγωμένη συνοχή, παγώστε το καρπούζι σας πριν το ανακατέψετε. Μπορείτε να το κάνετε έως και 2 ώρες νωρίτερα ή να ψιλοκόψετε και να το διατηρήσετε στην κατάψυξη για έως και ένα μήνα. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παγωμένες φέτες σας ως υλικά για άλλες αναμείξεις, όπως οι παγωμένες μαργαρίτες μας με καρπούζι.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

2 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ώρες 20 λεπτά

Συστατικά

ΑΠΛΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕΝΤΑΣ

12 φύλλα μέντας

1/4 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 κουτ. νερό

ΜΟΧΙΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

3 κ.σ. καρπούζι χωρίς κουκούτσια σε κύβους

Χυμός από 2 λάιμ

90 ml. (ή περισσότερο) λευκό ρούμι

Σφήνες λάιμ, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

ΑΠΛΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕΝΤΑΣ

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάλτε τη μέντα, την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό να βράσουν, ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη. Μαγειρέψτε 1 λεπτό και στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήστε το να κρυώσει.

Αφαιρέστε τη μέντα. Μεταφέρετε το σιρόπι σε αεροστεγές δοχείο και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Το σιρόπι μπορεί να παρασκευαστεί 1 εβδομάδα νωρίτερα. Διατηρήστε το κρύο.

ΜΟΧΙΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Σε ένα μεγάλο ταψί ή σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη, τοποθετήστε το καρπούζι σε μία στρώση. Καταψύξτε μέχρι να παγώσει τελείως, τουλάχιστον 2 ώρες ή έως 1 μήνα.

Μεταφέρετε το παγωμένο καρπούζι σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε χυμό λάιμ, ρούμι και 1/4 φλιτζάνι απλό σιρόπι μέντας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο ρούμι ή απλό σιρόπι για γεύση.

Μοιράστε το mojito στα ποτήρια. Σερβίρετε με λάιμ.

empty alt

Γιατί χρησιμοποιούμε μαζί το αλάτι και το πιπέρι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Τα 5 σημάδια ότι καταναλώνεις πολλή ζάχαρη

  Έχεις μια… φυσική ροπή προς τη γλυκιά γεύση. Μήπως όμως κάνεις υπερκατανάλωση και τρως πολλή ζάχαρη; Υπερπληθώρα θερμίδων, προβλήματα στα δόντι σου, αρκετά επιπλέον κιλά, σημάδια πρόωρης γήρανσης… Αυτά είναι μερικά μόνο από τις πίκρες που φέρνει μαζί της η κατά τα άλλα γλυκιά ζάχαρη.
empty alt

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ξεφλουδίσεις τις πατάτες

Ο αποφλοιωτής πατάτας είναι ένα πολύτιμο εργαλείο όταν έχεις να καθαρίσεις πατάτες για ένα λόχο, αλλά ακόμα πιο χρήσιμο μπορεί να αποδειχθεί το παρακάτω τρικ.
empty alt

10 εύκολοι τρόποι να τρως καθημερινά περισσότερα φρούτα και λαχανικά

1. Ξεκίνησε τη μέρα σου με ένα σμούθι. 2. Βάλε μια φρουτοσαλάτα στο πρωινό σου. 3. Πρόσθεσε (περισσότερα) λαχανικά σε ένα σάντουιτς.
empty alt

Τηγανητό ρύζι με χοιρινό

Το τηγανητό ρύζι προήρθε από την Κίνα και μάλιστα προέκυψε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Sui και είναι ένα δημοφιλές πιάτο στο τηγάνι σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς.
empty alt

Oh la la σπιτικά κρουασάν

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν υπάρχει πραγματικά ένα «γρήγορο» κρουασάν. Η διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο και ακόμη περισσότερο βούτυρο (επίσης αρκετό χώρο), αλλά αυτή η συνταγή είναι τόσο γρήγορη όσο υπόσχεται.
empty alt

Smoothie με φράουλα και λεμόνι

Λαχταράτε ένα smoothie τώρα που ο καιρός ζεσταίνει αλλά προσπαθείτε να αποφύγετε όλη τη ζάχαρη σε ροφήματα που σας δελεάζουν στο κατάστημα; Αυτό το γρήγορο και εύκολο σπιτικό ρόφημα έξι συστατικών παίρνει τη γλύκα του κατευθείαν από τις φράουλες και περιέχει μόνο 16 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά...
empty alt

Γεύση θαλπωρής με σούπα με ψητή φέτα

Κρεμώδης ζεστή και γευστική αγκαλιά σε μπολ
Back To Top