Έτσι θα γίνουν τόσο νόστιμα όσο εκείνα  που είχες δοκιμάσει σε αυθεντική ιταλική τρατορία.

1. Αλάτισε το νερό τους, ελεύθερα: Στο νερό όπου θα βράσουν, δεν χρειάζεται να τσιγκουνευτείς το αλάτι που θα ρίξεις. Είναι αυτό που θα τους δώσει γεύση. Υπολόγισε μία κουταλιά της σούπας ανά 4 φλιτζάνια νερό.

2. Κράτα τουλάχιστον μισό φλιτζάνι από το νερό όπου τα έβρασες. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε πολλές από τις σάλτσες που τα συνοδεύουν (εκτός από τις σάλτσες ντομάτας), όπως στην καρμπονάρα και σε άλλες με κρέμα γάλακτος. Πλούσιο σε άμυλο και αλάτι, θα ενισχύσει τη γεύση και την κρεμώδη υφή τους.

3. Κάνε τα al dente: Δηλαδή, άφησέ τα να βράσουν ένα λεπτό λιγότερο από όσα αναγράφει η συσκευασία τους. Το ζητούμενο είναι να μην είναι πλέον τραγανά, αλλά και να μη μαλακώσουν εντελώς.

4. Διάλεξε τα κατάλληλα ζυμαρικά για την κατάλληλη σάλτσα: Κάθε είδος ζυμαρικού την απορροφά διαφορετικά. Για παράδειγμα, τα τυριά ταιριάζουν ιδιαίτερα σε ζυμαρικά κοχύλια, γεμίζοντας το εσωτερικό τους, οι σάλτσες ντομάτας πηγαίνουν στο σπαγγέτι, ενώ τα χοντρά μακαρόνια όπως οι ταλιατέλες και οι χυλοπίτες συνοδεύονται τέλεια από σάλτσες με κομμάτια κρέατος ή κιμά όπως η μπολονέζ.

5. Φρόντισε να έχεις πάντα μερικά υλικά που θα σου λύσουν τα χέρια. Τα ντοματάκια κονκασέ, η κάπαρη, οι ελιές, οι αντζούγιες είναι κάποια από τα τρόφιμα που διατηρούνται για πολύ καιρό στην κουζίνα σου και τα οποία αρκούν, σε συνδυασμό με ελαιόλαδο και λίγο σκόρδο, για να φτιάξεις μια τέλεια σάλτσα για ζυμαρικά κάθε φορά που αναρωτιέσαι τι να μαγειρέψεις.

empty alt

Αυτές είναι οι 6 τροφές που κρατάνε το μυαλό σε εγρήγορση

    Όταν στη Βρετανία βγήκε μια έρευνα που αναδείκνυε την αξία του δεντρολίβανου ως το ιδανικό βότανο που ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία, οι πωλήσεις του αλλά και των σχετικών προϊόντων του (όπως το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου) εκτοξεύτηκαν στα ύψη! Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου...
empty alt

Αυτά είναι τα υγιεινά διατροφικά μυστικά των σταρ

Το φαγητό πολλοί αγάπησαν, το υγιεινό διαιτολόγιο ελάχιστοι! Σε αυτή τη κατηγορία, ανήκουν και αρκετοί σελέμπριτι – οι θυσίες στο χώρο τους είναι μνημειώδεις-, οι οποίοι με τη βοήθεια ειδικών διατροφολόγων ή personal trainers και μαγείρων, ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή.
empty alt

Οδηγός συντήρησης τροφίμων: γιατί μήλα και κρεμμύδια δεν κάνουν μαζί

Το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO).
empty alt

Ένα ντοκιμαντέρ για τη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις σπιτικά λικέρ και εκχυλίσματα για κοκτέιλ

Το α και το ω στην παρασκευή ενός σπιτικού λικέρ είναι η υπομονή: συνήθως δεν περιλαμβάνει πολλά βήματα, αλλά προϋποθέτει πολυήμερη παραμονή σε κάποιο σκοτεινό ντουλάπι.
empty alt

3 τρόποι να στραγγίσεις τα φύλλα μαρουλιού

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.
empty alt

Καλαμπόκι: πολλά περισσότερο από ποπ κορν!

Συνώνυμο με το καλοκαίρι και τις βόλτες με τη μυρωδιά του να σε βρίσκει εκεί που περπατάς από τους πλανόδιους πωλητές.
empty alt

Καλωσορίζουμε την άνοιξη με απολαυστικά φιογκάκια primavera

Το γευστικό μεγαλείο της άνοιξης στο πιάτο σου
Back To Top