Έχεις καλέσει απόψε το βράδυ τους φίλους σου για να δείτε ταινία στο σπίτι, αλλά δεν ξέρεις τι να ετοιμάσεις, καθώς οι μισοί προτιμούν τα γλυκά και οι άλλοι μισοί τα αλμυρά; Τα ποπκόρν με σοκολάτα θα τους ικανοποιήσουν όλους! Τα περισσότερα υλικά που θα χρειαστείς τα έχεις ήδη […]

Έχεις καλέσει απόψε το βράδυ τους φίλους σου για να δείτε ταινία στο σπίτι, αλλά δεν ξέρεις τι να ετοιμάσεις, καθώς οι μισοί προτιμούν τα γλυκά και οι άλλοι μισοί τα αλμυρά; Τα ποπκόρν με σοκολάτα θα τους ικανοποιήσουν όλους!

Τα περισσότερα υλικά που θα χρειαστείς τα έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

1. Ανακατεύεις νερό, χρυσό σιρόπι (όπως αυτό), βούτυρο και ζάχαρη και τα αφήνεις να βράσουν στους 160 βαθμούς Κελσίου μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς.

2. Προσθέτεις στο μείγμα μια χούφτα κομματάκια μαύρης σοκολάτας και στη συνέχεια λίγη μαγειρική σόδα και αλάτι. Η σόδα θα κάνει το σιρόπι αρκετά ρευστό ώστε να απλωθεί στο ποπκόρν.

3. Περιχύνεις ένα μπολ ποπκόρν με το μείγμα, μέχρι το τελευταίο να κατανεμηθεί ομοιόμορφα. Στη συνέχεια απλώνεις το ποπκόρν σε ένα λαδόχαρτο, και το ανακατεύεις ελαφρά με ένα πιρούνι. Δώσε προσοχή να μην αγγίξεις το ποπκόρν, που σε αυτή τη φάση είναι καυτό!

4. Καθώς το ποπκόρν κρυώνει και σκληραίνει, ανακάτεψέ το με γρήγορες κινήσεις για να μην κολλήσουν τα καλαμπόκια μεταξύ τους. Μην το δοκιμάσεις ακόμα, γιατί μπορεί να απογοητευτείς: για να γίνει τραγανό πρέπει να κρυώσει εντελώς.

Extra tips:

-Υπολόγισε ότι με 50-60 γραμμάρια σπόρους καλαμποκιού θα σου βγουν περίπου 7 φλιτζάνια ποπκόρν.

-Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις μια σοκολάτα με τουλάχιστον 72% περιεκτικότητα σε κακάο.

empty alt

Τι ενώνει το τυρί με το κρασί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του.Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

Για να φτιάξεις το τέλειο ντρέσινγκ σαλάτας, ακολούθησε την παρακάτω εξίσωση

Δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος να νοστιμίσεις μια σαλάτα από ένα μείγμα από ελαιόλαδο και ξίδι. Κάποιες φορές όμως αυτός ο συνδυασμός γίνεται λίγο μονότονος και τότε επιζητάς τη γευστική ανατροπή που θα δώσει ενδιαφέρον ακόμα και στο πιο συνηθισμένο πιάτο.
empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και εύκολο στη μεταφορά σάντουιτς

Όσο νόστιμο μπορεί να είναι ένα σάντουιτς, άλλο τόσο μπελάς μπορεί να γίνει, λερώνοντας τα ρούχα σου με σάλτσες και ντομάτα και γεμίζοντας το γραφείο ψίχουλα.
empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

Τα φύκια είναι οι νέες μεταξωτές κορδέλες της διατροφής

Προστίθενται σε συμπληρώματα διατροφής, τυποποιημένες τροφές, αλλά και σε πιάτα καλών εστιατορίων, για τα υγιεινά οφέλη και την ουμάμι γεύση τους.
empty alt

Θα σου κάνω μάγια με… Taameya

  Η αραβική λέξη taameya μεταφράζεται σε «νόστιμα μικρά κομμάτια». Αυτή η εκδοχή, φτιαγμένη με ρεβίθια-φάβα, που είναι άφθονα στο δέλτα του Νείλου, θεωρείται από ορισμένους ότι είναι το αρχικό φαλάφελ.
empty alt

Με αρώματα της νότιας Γαλλίας, αυτό το πιάτο θα σας χορτάσει απολαυστικά και υγιεινά

Αυτό το εύκολο υγιεινό γεύμα – το οποίο απαιτεί μόλις 15 λεπτά ενεργού χρόνου – είναι χαρακτηριστικό της νότιας Γαλλίας.
Back To Top