Είτε σου περίσσεψαν κεφτεδάκια που τηγάνισες είτε έπλασες περισσότερα από όσα χρειαζόσουν σε ένα γεύμα για να αφήσεις μερικά στην άκρη για μια άλλη μέρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα απολαύσεις, πέρα από τα να τα συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι και μια πράσινη σαλάτα. Ακολουθούν μερικές ιδέες, λιγότερο ή περισσότερο εξωτικές:
1. Πρόσθεσε τα κεφτεδάκια σε μια ασιατική σούπα με κάρι και γάλα καρύδας. Ή σε μια σούπα με λαχανικά, ζωμό κότας και τριμμένη παρμεζάνα.
2. Συνόδευσέ τα με γλυκόξινη σάλτσα τεριγιάκι και, φυσικά, με ρύζι.
3. Φτιάξε κεφτεδάκια γιαουρτλού. Σέρβιρέ τα πάνω σε πίτες, με γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας «ενισχυμένη» με μυρωδικά.
4. Κάνε τα γέμιση σε ένα σάντουιτς. Συνόδευσέ τα με σάλτσα μαρινάρα και μοτσαρέλα και ψήσε τα μέχρι να λιώσει το τυρί.
5. Πρόσθεσέ τα σε πίτσα. Κόψε τα σε φέτες ή σε τέταρτα και συνδύασέ τα σε μια πίτσα με διάφορα άλλα υλικά, όπως ρόκα και μοτσαρέλα.
6. Συνδύασέ τα με σπαγγέτι. Φτιάξε ζυμαρικά με κεφτεδάκια και σάλτσα ντομάτας, που θα γαρνίρεις με άφθονη τριμμένη παρμεζάνα.