Μια συνταγή ζυμαρικών με ένα λαχανικό που δίνει πολλή νοστιμιά

Αν είστε λάτρης της μελιτζάνας, η pasta alla Norma μπορεί να γίνει το νέο σας αγαπημένο δείπνο με ζυμαρικά. Ενώ λατρεύω την παρμεζάνα μελιτζάνας και το ρολατίνι μελιτζάνας, όταν λαχταρώ λίγο λιγότερη δουλειά αλλά τις ίδιες γεύσεις μελιτζάνας, στρέφομαι σε αυτή τη συνταγή ζυμαρικών με βάση την κόκκινη σάλτσα. Είναι μια κλασική συνταγή της Σικελίας για πολύ καλό λόγο και είναι το τέλειο εύκολο καλοκαιρινό δείπνο για να γιορτάσετε τις κορυφαίες φρέσκες γεύσεις.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 λεπτά

ΘΕΡΜΙΔΕΣ/ΜΕΡΙΔΑ:

701

Συστατικά

1/4 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και περισσότερο όσο χρειάζεται

1 κιλό μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους

Αλάτι

500 γρ. ριγκατόνι

1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

1/4 κουτ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού

400 γρ. ντομάτες θρυμματισμένες

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Ricotta αλατισμένη, για το σερβίρισμα

Βασιλικός, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε ριγκατόνι και βράστε μέχρι al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε 1 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά και στη συνέχεια στραγγίστε.

Βήμα 2

Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε τη μελιτζάνα, δουλεύοντας σε παρτίδες όσο χρειάζεται για να μη γεμίσει το τηγάνι. Μαγειρέψτε τη μελιτζάνα μέχρι να γίνει τραγανή και χρυσή και μαλακή μέσα, για 8 έως 10 λεπτά. Τοποθετήστε τες σε πιατέλα να στραγγίξουν και αλατίζετε. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη μελιτζάνα, προσθέτοντας περισσότερο λάδι όσο χρειάζεται.

Βήμα 3

Στραγγίστε τα όλα εκτός από 2 κουταλιές της σούπας λάδι από την κατσαρόλα ή προσθέστε περισσότερο λάδι όπως χρειάζεται. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, για 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο, τη ρίγανη και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε τις ντομάτες θρυμματισμένες και αφήνετε να σιγοβράσουν. Αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να σιγοβράσουν 10 λεπτά.

Βήμα 4

Προσθέστε τα ζυμαρικά και ¼ φλιτζάνι ζυμαρικό νερό και ρίξτε τα να καλυφθούν, στη συνέχεια προσθέστε τη μελιτζάνα, μαζί με οποιοδήποτε λάδι στο πιάτο. Προσθέστε περισσότερο νερό για ζυμαρικά για να δέσει η σάλτσα όπως χρειάζεται.

Βήμα 5

Σερβίρετε ζεστό με αλατισμένη ρικότα και φρέσκο ​​βασιλικό.

empty alt

Ένας πανεύκολος και υγιεινός τρόπος να μαγειρέψεις το ψάρι

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.
empty alt

«Πώς αντιμετωπίζω τα σνακ ώστε τα παιδιά μου να τρώνε με όρεξη το δείπνο τους»

Έχω τρία παιδιά: Ο Henry είναι 11, η Clara 9 και ο Arthur 6 ετών. Η κατανάλωση σνακ με απασχολούσε ανέκαθεν, αν και πιστεύω ότι τα παιδιά θα ανταποκριθούν στο πρόγραμμα που θα φτιάξεις.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σαλάτα με αγγουράκια χωρίς να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι

Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.
empty alt

Πέντε κανόνες για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Έτσι θα γίνουν τόσο νόστιμα όσο εκείνα  που είχες δοκιμάσει σε αυθεντική ιταλική τρατορία.
empty alt

Χρειάζεται ή όχι να μπει στο ψυγείο;

  Τα ψυγεία διατηρούν τα τρόφιμα δροσερά στα σπίτια μας από το 1913, αλλά δεν είναι πάντα πιο φρέσκα στο ψυγείο.
empty alt

Πένες Αλφρέντο στον φούρνο με κοτόπουλο

Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα; ΥΛΙΚΑ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1 κιλό πένες 4 κ.
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
empty alt

Ζυμαρικά με κρεμώδες πέστο λεμόνι-σπανάκι

Σπανάκι και ζυμαρικά, ένας υπέροχα γευστικός συνδυασμός
Back To Top