Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.

Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.

Τα βγάζεις λοιπόν από το ψυγείο και τα τοποθετείς πάνω στην επιφάνεια κοπής. Και μετά… τα λιώνεις. Κι όμως. Με κάποιο μαγικό τρόπο, σύμφωνα με το Bonappetit.com, έτσι θα γίνουν νόστιμα και τραγανά. Πώς θα το κάνεις; Τα ζουλάς με έναν πλάστη, ένα άδειο γυάλινο μπουκάλι που ξέχασες να βάλεις στην ανακύκλωση ή ακόμα και με τα χέρια σου σε γροθιές, το ένα πάνω στο άλλο.

Όταν αρχίσουν να ανοίγουν και να κόβονται σε μπουκίτσες (αυτό είναι το ζητούμενο) τα μεταφέρεις σε ένα μπολ. Τα πασπαλίζεις με άφθονο αλάτι και στη συνέχεια τα μεταφέρεις σε ένα στραγγιστήρι και τα αφήνεις εκεί για περίπου δέκα λεπτά. Έτσι, θα απομακρυνθεί μια ποσότητα από το νερό τους – και λιγότερη υγρασία σημαίνει περισσότερη γεύση.

Μετά τα δέκα λεπτά, παίρνεις τα στραγγισμένα αγγουράκια, τα βάζεις ξανά σε ένα μπολ και προσθέτεις το ντρέσινγκ. Περιχύνεις με κάποιο όξινο συστατικό (όπως ξίδι ή χυμό λεμονιού), ανακατεύεις, δοκιμάζεις και αν θέλεις, προσθέτεις λίγο ακόμα. Ρίχνεις και μια γενναιόδωρη ποσότητα ελαιολάδου.

Μπορείς, ακόμα, να προσθέσεις λίγο κρεμμυδάκι τουρσί ή, αν έχεις διάθεση για πειραματισμούς, μερικές σταγόνες από σος σόγιας, σησάμι και μερικές φέτες φρέσκα κρεμμυδάκια (σε αυτή την περίπτωση δεν το γλιτώνεις το μαχαίρι). Εναλλακτικά, πασπαλίζεις με φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό, άνηθο ή κόλιανδρο και απολαμβάνεις!

empty alt

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ξεφλουδίζεις τα φρούτα και τα λαχανικά

Πόσες φορές σκέφτηκες να φας ένα μήλο (γιατί ένα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα) αλλά άλλαξες γνώμη γιατί βαρέθηκες να το καθαρίσεις; Στη θέση του μήλου βάλε όποιο φρούτο ή λαχανικό προτιμάς και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
empty alt

Πώς να κόβετε το κρεμμύδι χωρίς να ρίχνετε ούτε ένα δάκρυ!

Έχετε κουραστεί να καθαρίζετε κρεμμύδια και να μη σταματάτε τα δάκρυα; Θα θέλατε φυσικά να απαλλαγείτε από τα δυσάρεστα δάκρυα που προκαλεί αυτό το λαχανικό: όταν κόβουμε ένα κρεμμύδι, «σπάνε» κάποια κύτταρα και απελευθερώνεται ένα ένζυμο που μας κάνει να δακρύζουμε.
empty alt

Μια από τις πιο απλές συνταγές για σπιτικά μπισκότα στον κόσμο

Περιμένεις φίλους στο σπίτι, τους οποίους θα ήθελες να κεράσεις ένα σπιτικό γλυκό αλλά έχεις ελάχιστο χρόνο για να το φτιάξεις; Η παρακάτω συνταγή για μπισκότα με φιστικοβούτυρο από το Southern Living.com είναι μια λύση χωρίς συμβιβασμούς, γιατί εκτός του ότι είναι γρήγορη δίνει και πεντανόστιμο...
empty alt

Πώς θα ξαναδώσεις ζωή στις λιαστές ντομάτες που αγοράζεις σε σακουλάκι

Οι λιαστές ντομάτες που αγοράζεις στο βαζάκι, διατηρημένες σε λάδι, είναι έτοιμες για χρήση. Τι κάνεις όμως αν βρεθείς με ένα σακουλάκι λιαστές ντομάτες οι οποίες αναζητούν επειγόντως τρόπο για να αποκτήσουν ξανά ένα μέρος της υγρασίας τους, διαφορετικά δεν τρώγονται με τίποτα; Καταρχάς, γιατί να...
empty alt

Ποια διαφορά έχει η σαμπάνια από τον αφρώδη οίνο;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάποια κρασιά αποκαλούνται αφρώδεις οίνοι και άλλα σαμπάνιες. Στην πραγματικότητα και τα δύο είναι ανθρακούχο κρασί, που περιέχει φυσαλίδες από διοξείδιο του άνθρακα.
empty alt

Πώς να φτιάξετε το πιο υγιεινό smoothie

Το πρώτο μυστικό για ένα ισορροπημένο πρωινό είναι οι ίνες!  Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες τείνουν να μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο γεμάτοι, επειδή χωνεύουν πιο αργά.
empty alt

Ρεβεγιόν στη Νέα Υόρκη μέσω Γαλλίας και το French 75

Έχεις κουραστεί από συνταγές κοκτέιλ που απαιτούν ακριβές κάβες, σκοτεινά κελάρια και τεχνικές ειδικού; Σε νιώθουμε. Μην ανησυχείς αυτό που σου προτείνουμε είναι ό,τι πρέπει για σένα.
empty alt

Καπρέζε στον φούρνο με κινόα

Η σαλάτα Caprese είναι μια απλή ιταλική σαλάτα, φτιαγμένη από φρέσκια μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και γλυκό βασιλικό, καρυκευμένο με αλάτι και ελαιόλαδο, που περιστασιακά μπορείς να την βρεις και σε συνδυασμό με ρόκα.
Back To Top