Μια απολαυστική πρόκληση που είναι πιο εύκολη απ’ όσο φαίνεται που θα εκπλήξει τους φίλους σου και αφήσει τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις! Το να τηγανίσεις παγωτό είναι κάτι που μπορεί να σου ακούγεται αγχωτικό. Έτσι, επιλέξαμε να παραλείψουμε το τηγάνισμα. Αντί γι’ αυτό, επικαλύπτουμε τις μπάλες παγωτού σε ένα μείγμα από βούτυρο, τραγανές νιφάδες καλαμποκιού ή άλλων δημητριακών που έχουμε τηγανίσει ξεχωριστά, ώστε το αποτέλεσμα να έχει υπέροχη γεύση τηγανητού τραγανού παγωτού, χωρίς ωστόσο να έχει προηγηθεί ο μπελάς ή ο χαμός του τηγανίσματος του παγωτού στην κουζίνα.
Αν όμως θες να δοκιμάσεις τις δεξιότητές σου και τις μαγειρικές σου ικανότητες με ένα πιο απαιτητικό challenge σου έχουμε και τη συνταγή για κλασικό τηγανητό παγωτό – διαλέγεις και παίρνεις!
Η απόλαυση είναι εγγυημένη και με τους δύο τρόπους…
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Παγωτό 1 κιλό βανίλια
1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 1/4 φλ. δημητριακά καλαμποκιού, θρυμματισμένα
1/2 κουτ. κανέλα
2 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη
Χτυπημένη κρέμα ή σαντιγί για γαρνιτούρα
Τρούφα, για γαρνιτούρα
4 κεράσια μαρασκίνο, για γαρνιτούρα
Σιρόπι σοκολάτας ή οποιοδήποτε άλλο σιρόπι της αρεσκείας σου για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζεις ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα στην κατάψυξη για να παγώσει καλά.
Χωρίζεις το παγωτό σε 4 μπάλες και το τοποθετείς στον έτοιμο παγωμένο δίσκο. Ξαναβάζεις τον δίσκο με το παγωτό στον καταψύκτη ενώ φτιάχνεις το μείγμα των δημητριακών, για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Σε μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνεις το βούτυρο. Προσθέτεις τα δημητριακά καλαμποκιού και την κανέλα και αφήνεις να ζεσταθούν, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου τα δημητριακά να γίνουν χρυσά, 5 έως 7 λεπτά. Αφαιρείς από τη φωτιά και αναμειγνύεις με τη ζάχαρη. Τοποθετείς σε ένα ρηχό μπολ και το αφήνεις να κρυώσει.
Αφαιρείς τις μπάλες παγωτού από τον καταψύκτη και τις ρίχνεις στο μείγμα δημητριακών και τις κυλάς μέχρι να καλυφθούν ολόκληρες. Γαρνίρεις με σαντιγί, πασπαλίζεις με τρούφα διακοσμείς με το κεράσι, ρίχνεις σιρόπι σοκολάτας και σερβίρεις αμέσως.
Πώς να φτιάξεις πραγματικό τηγανητό παγωτό
Αν θέλεις να δοκιμάσεις το τηγάνισμα του παγωτού, μπορείς να το κάνεις:
Βάζεις τις μπάλες παγωτό σε ένα δίσκο που έχει ήδη παγώσει στην κατάψυξη για μία ώρα και που έχει στρώση λαδόκολλας και τον βάζεις ξανά στην κατάψυξη για 1 ώρα. Τοποθετείς 3 μεγάλα ασπράδια αυγού σε ένα μπολ και χτυπάς με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν αφρός. Βάζεις νιφάδες καλαμποκιού, κανέλα και ζάχαρη σε ένα άλλο μπολ.
Τυλίγεις το παγωτό με τα ασπράδια του αυγού και στη συνέχεια το περνάς στις νιφάδες καλαμποκιού, πιέζοντας τες για να κολλήσουν καλά πάνω του. Βάζεις ξανά τον δίσκο στην κατάψυξη και τον αφήνεις για 4 ώρες ή έως ότου στεγνώσει πλήρως η επικάλυψη.
Ζεσταίνεις ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά. Βάζοντας μία μπάλα ένα κάθε φορά, τηγανίστε το παγωτό για 20 δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας σε απορροφητικό χαρτί. Γαρνίρεις και σερβίρεις αμέσως!
Τip: Εκτός από δημητριακά ή νιφάδες καλαμποκιού στο μείγμα του παναρίσματος μπορείς να βάλεις ινδοκάρυδο ή ξηρού καρπούς αλεσμένους ή τριμμένα μπισκότα.