Μια απολαυστική πρόκληση που είναι πιο εύκολη απ’ όσο φαίνεται που θα εκπλήξει τους φίλους σου και αφήσει τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις! Το να τηγανίσεις παγωτό είναι κάτι που μπορεί να σου ακούγεται αγχωτικό.

 

Μια απολαυστική πρόκληση που είναι πιο εύκολη απ’ όσο φαίνεται που θα εκπλήξει τους φίλους σου και αφήσει τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις! Το να τηγανίσεις παγωτό είναι κάτι που μπορεί να σου ακούγεται αγχωτικό. Έτσι, επιλέξαμε να παραλείψουμε το τηγάνισμα. Αντί γι’ αυτό, επικαλύπτουμε τις μπάλες παγωτού σε ένα μείγμα από βούτυρο, τραγανές νιφάδες καλαμποκιού ή άλλων δημητριακών που έχουμε τηγανίσει ξεχωριστά, ώστε το αποτέλεσμα να έχει υπέροχη γεύση τηγανητού τραγανού παγωτού, χωρίς ωστόσο να έχει προηγηθεί ο μπελάς ή ο χαμός του τηγανίσματος του παγωτού στην κουζίνα.

Αν όμως θες να δοκιμάσεις τις δεξιότητές σου και τις μαγειρικές σου ικανότητες με ένα πιο απαιτητικό challenge σου έχουμε και τη συνταγή για κλασικό τηγανητό παγωτό – διαλέγεις και παίρνεις!

Η απόλαυση είναι εγγυημένη και με τους δύο τρόπους…

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Παγωτό 1 κιλό βανίλια

1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 1/4 φλ. δημητριακά καλαμποκιού, θρυμματισμένα

1/2 κουτ. κανέλα

2 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη

Χτυπημένη κρέμα ή σαντιγί για γαρνιτούρα

Τρούφα, για γαρνιτούρα

4 κεράσια μαρασκίνο, για γαρνιτούρα

Σιρόπι σοκολάτας ή οποιοδήποτε άλλο σιρόπι της αρεσκείας σου για γαρνίρισμα

fried1

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζεις ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα στην κατάψυξη για να παγώσει καλά.

Χωρίζεις το παγωτό σε 4 μπάλες και το τοποθετείς στον έτοιμο παγωμένο δίσκο. Ξαναβάζεις τον δίσκο με το παγωτό στον καταψύκτη ενώ φτιάχνεις το μείγμα των δημητριακών, για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Σε μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνεις το βούτυρο. Προσθέτεις τα δημητριακά καλαμποκιού και την κανέλα και αφήνεις να ζεσταθούν, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου τα δημητριακά να γίνουν χρυσά, 5 έως 7 λεπτά. Αφαιρείς από τη φωτιά και αναμειγνύεις με τη ζάχαρη. Τοποθετείς σε ένα ρηχό μπολ και το αφήνεις να κρυώσει.

Αφαιρείς τις μπάλες παγωτού από τον καταψύκτη και τις ρίχνεις στο μείγμα δημητριακών και τις κυλάς μέχρι να καλυφθούν ολόκληρες. Γαρνίρεις με σαντιγί, πασπαλίζεις με τρούφα διακοσμείς με το κεράσι, ρίχνεις σιρόπι σοκολάτας και σερβίρεις αμέσως.

fried0

Πώς να φτιάξεις πραγματικό τηγανητό παγωτό

Αν θέλεις να δοκιμάσεις το τηγάνισμα του παγωτού, μπορείς να το κάνεις:

Βάζεις τις μπάλες παγωτό σε ένα δίσκο που έχει ήδη παγώσει στην κατάψυξη για μία ώρα και που έχει στρώση λαδόκολλας και τον βάζεις ξανά στην κατάψυξη για 1 ώρα. Τοποθετείς 3 μεγάλα ασπράδια αυγού σε ένα μπολ και χτυπάς με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν αφρός. Βάζεις νιφάδες καλαμποκιού, κανέλα και ζάχαρη σε ένα άλλο μπολ.

Τυλίγεις το παγωτό με τα ασπράδια του αυγού και στη συνέχεια το περνάς στις νιφάδες καλαμποκιού, πιέζοντας τες για να κολλήσουν καλά πάνω του. Βάζεις ξανά τον δίσκο στην κατάψυξη και τον αφήνεις για 4 ώρες ή έως ότου στεγνώσει πλήρως η επικάλυψη.

Ζεσταίνεις ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά. Βάζοντας μία μπάλα ένα κάθε φορά, τηγανίστε το παγωτό για 20 δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας σε απορροφητικό χαρτί. Γαρνίρεις και σερβίρεις αμέσως!

 

Τip: Εκτός από δημητριακά ή νιφάδες καλαμποκιού στο μείγμα του παναρίσματος μπορείς να βάλεις ινδοκάρυδο ή ξηρού καρπούς αλεσμένους ή τριμμένα μπισκότα.

 

 

empty alt

Φρούτα και λαχανικά διώχνουν τα κιλά της ηλικίας

Δεν περιμέναμε την επιστημονική έρευνα για να μάθουμε ότι η κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών μετά τα 40 μπορεί να προστατεύει από τη συσσώρευση περιττών κιλών λόγω ηλικίας.
empty alt

Οι 5 τροφές που σου είναι απαραίτητες όσο μεγαλώνεις

Όσο περνάνε τα χρόνια οι διατροφικές σου ανάγκες αλλάζουν και ο οργανισμός σου χρειάζεται εξτρά ενίσχυση και προστασία.
empty alt

Οι επιστήμονες έκαναν το θαύμα τους: Αποκωδικοποίησαν την… κινόα

Πόσα θαύματα έχουν κάνει οι επιστήμονες; Σε όλα αυτά, προσθέστε και άλλο ένα! Το εν λόγω επίτευγμα αναμένεται να βοηθήσει στη γενετική βελτίωση της κινόα, κάτι που θα συμβάλει στην καλύτερη εμπορική αξιοποίησή της, θα βοηθήσει επίσης στην παγκόσμια διατροφική ασφάλεια, καθώς είναι ένα φυτό που...
empty alt

Τι είναι η απομίμηση καβουριού;

Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού».
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις σωστά το σκόρδο

Υπάρχουν δύο σωστοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο στην κουζίνα μας: κοπανημένο στο γουδοχέρι και/ή τσιγαρισμένο. Αυτό τονίζει η Samin Nosrat, συντάκτρια των New York Times με σπουδές μαγειρικής.
empty alt

Πρωτοχρονιάτικο δείπνο: η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει μία εβδομάδα πριν!

Όποιο μενού κι αν σχεδιάσεις για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που θα σου ανοίξουν το δρόμο για την επιτυχία του πάρτι.
empty alt

Πώς ο κορωνοϊός εμπνέει την παγκόσμια…ζαχαροπλαστική!

Το χιούμορ κι η φαντασία είναι πάντα τρόποι να αντεπεξέρχεται κανείς στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και τώρα ζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο επιστράτευσαν τη φαντασία και το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους όπλα την πανδημία του κορωνοϊού.
empty alt

Μεθυσμένες φράουλες να τις πιείς στο ποτήρι!

Τίποτα πιο απολαυστικό και πιο καλοκαιρινό από φράουλες σε συνδυασμό με κοκτέιλ. Οι φράουλες έχουν υπέροχο έντονο χρώμα αλλά και μεθυστικό άρωμα, που μεθάει ακόμα περισσότερο όταν συνδυαστεί με αλκοόλ.
Back To Top