Αν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να καθαρίσεις τις αγκινάρες (εκτός αν έχεις την τύχη να βρεις άγριες, που είναι πιο τρυφερές και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο καθάρισμα), όλα τα άλλα είναι εύκολα. Η Αμερικανίδα σεφ Ashley Christensen αποκαλύπτει τους δικούς της αγαπημένους τρόπους μαγειρέματος της αγκινάρας.
Στην αλυσίδα των εστιατορίων που διατηρεί στις ΗΠΑ, η Christensen βάζει στο ψυγείο καρδιές αγκινάρας για λίγη ώρα ώστε να είναι ευκολότερο το κόψιμό τους. Στη συνέχεια τις κόβει σε πολύ λεπτές φετούλες, σαν τσιπς, τις τηγανίζει σαν τις τηγανιτές πατάτες και τις σερβίρει ως συνοδευτικό σε πιάτα όπως το καρπάτσιο με αρνάκι, μαζί με ελιές, κόκκινες ψητές πιπεριές και γιαούρτι.
Μια άλλη πρόταση της Christensen με αγκινάρες; Να τις απολαμβάνει ψητές, στη γαλλική εκδοχή ενός πιάτου barigoule, γαρνιρισμένες με φρέσκα βότανα και, κάποιες φορές, συνοδευόμενες από ψάρι.
Το tip της Christensen για να διευκολύνουμε την προετοιμασία τους; Να τις ζεματίσουμε προτού τις καθαρίσουμε, ώστε να μαλακώσουν λίγο για να αφαιρέσουμε εύκολα τα πέταλα και το εξωτερικό μέρος του στελέχους τους με ένα μαχαιράκι. Στη συνέχεια, η πιο εύκολη λύση είναι να τις κόψουμε στη μέση (ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθός τους) και να τις ψήσουμε.
Περισσότερες ιδέες και συμβουλές για το μαγείρεμα της αγκινάρας θα βρεις εδώ.