Ετοιμάσου να μπεις και να ενδώσεις σε απολαυστικό πειρασμό: Στρώματα αφράτων τηγανιτών, πασπαλισμένες με τσιπ σοκολάτας και πλημμυρισμένες με ζάχαρη άχνη και το αγαπημένο σου σιρόπι.

Ετοιμάσου να μπεις και να ενδώσεις σε απολαυστικό πειρασμό: Στρώματα αφράτων τηγανιτών, πασπαλισμένες με τσιπ σοκολάτας και πλημμυρισμένες με ζάχαρη άχνη και το αγαπημένο σου σιρόπι.

 

ΥΛΙΚΑ:

8 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΩΡΕΣ 20 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Βούτυρο, για να αλείψεις στο ταψί

20 μαγειρεμένες τηγανίτες (φρέσκες ή αποψυγμένες κατεψυγμένες)

5 μεγάλα αυγά

2 φλ. γάλα (κατά προτίμηση ολόκληρο ή 2%)

1/4 φλ. ζάχαρη

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/2 φλ. ημι-γλυκά τσιπ σοκολάτας

Ζάχαρη άχνη, για σερβίρισμα

Σιρόπι σφενδάμου, για σερβίρισμα

pankkk

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνεις ένα μεγάλο ταψί ή πυρέξ. Κόβεις τις μαγειρεμένες τηγανίτες στη μέση και αρχίστε να τις μαζεύετε, στρογγυλά προς τα πάνω, μέσα στο σκεύος που θα ψηθούν.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς ελαφρά μαζί τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ρίχνεις το μείγμα του μπολ τις τηγανίτες, τις σπρώχνεις με μια σπάτουλα για να βεβαιωθείς ότι έχουν βυθιστεί πλήρως στο υγρό. Καλύπτεις με αλουμινόχαρτο και τις αφήνεις στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες και μέχρι τη νύχτα.

Όταν είναι έτοιμες για ψήσιμο, προθερμάνεαις το φούρνο στους 200.

Πασπαλίζεις τηγανίτες με τσιπ σοκολάτας, ξανα-καλύπτεις με αλουμινόχαρτο και ψήνεις 40 λεπτά. Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και συνεχίζεις το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί εντελώς, 10 λεπτά ακόμη.

Πασπαλίζεις κατά βούληση με ζάχαρη άχνη και σερβίρεις με σιρόπι σφενδάμου ή άλλο σιρόπι της αρεσκείας σου.

 

 

empty alt

Το κόκκινο κρέας γερνάει τους άντρες

Πρώορη γήρανση προκαλεί στους άντρες η έλλειψη φρούτων και λαχανικών και η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, στη Σουηδία υποστηρίζουν πωςβασική αιτία γι’ αυτό είναι η αύξηση των επιπέδων φωσφορικών αλάτων στο αίμα...
empty alt

Φωτογραφίες: τι τρως (χωρίς να το θέλεις) όταν δεν πλένεις καλά τη σαλάτα

Σίγουρα θα σου έχει τύχεις μαζί με τα φυλλώδη λαχανικά που φέρνεις από τη λαϊκή αγορά να κουβαλήσεις στο σπίτι σου και κάποιο νέο «pet», όπως ένα σκουλήκι ή ένα σαλιγκάρι.
empty alt

Μπορείς να ρίξεις στα κάρβουνα μια κατεψυγμένη μπριζόλα;

Και εκεί που δεν είχες κανονίσει τίποτα για Σάββατο βράδυ, βρίσκεσαι να περιμένεις επισκέψεις, αλλά το ψυγείο είναι σχεδόν άδειο.
empty alt

Πατατοσαλάτα, κλασική, αγαπημένη και άκρως καλοκαιρινή

Ένα συστατικό που σπάνια λείπει από την κουζίνα σου, οι πατάτες μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και ικανοποιούν από τα πιο εύκολα και παιδικά γούστα μέχρι τις πιο gourmet απαιτήσεις της υψηλής γαστρονομίας.
empty alt

Καιρός για…frozen yogurt

Οι θερμοκρασίες της άνοιξης ανεβαίνουν όπως ανεβαίνει κι η διάθεση μικρών και μεγάλων για παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι.
empty alt

Διεθνής Ημέρα Chefs 2021: Τιμώντας τους καλλιτέχνες της γαστρονομίας

Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον […]
empty alt

Say cheers με δύο xmas cocktails

Επειδή δεν αναμένεται να ανοίξουν σύντομα τα μπαρ γίνε ο δικός σου bartender και απόλαυσε εξαιρετικά χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα βάλουν χρώμα, άρωμα και μεθυστική γεύση στις στιγμές σου.
empty alt

Καλωσορίζουμε την άνοιξη με απολαυστικά φιογκάκια primavera

Το γευστικό μεγαλείο της άνοιξης στο πιάτο σου
Back To Top