Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος. Διαθέτει ένα απλό σπιτικό πέστο βασιλικού που μπαίνει στο τέλος για να προσθέσει ένα οικείο άρωμα εξοχής.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλάκια του γλυκού συν 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ξεχωριστά

½ φλιτζάνι καρότο ή κόκκινη πιπεριά σε κύβους

1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένο σε τέταρτα

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, αλεσμένη

5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου με μειωμένο νάτριο

1 ½ κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη μαντζουράνα

1 φλ. baby σπανάκι, ψιλοκομμένο

1 φλ. φασόλια

1/4 φλιτζάνι τριμμένο παρμεζάνα

1/3 φλιτζάνι ελαφρώς συσκευασμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού

φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση

3/4 φλιτζάνι κρουτόν

soupd

EKTEΛΕΣΗ

Ζεσταίνεις 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτεις καρότο (ή πιπεριά) και το κοτόπουλο. Μαγειρεύεις, γυρίζοντας το κοτόπουλο και ανακατεύοντας συχνά, έως ότου το κοτόπουλο αρχίσει να γίνεται καφέ, 3 έως 4 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο και μαγειρεύεις, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτεις το ζωμό και τη μαντζουράνα. Φέρνεις σε βρασμό σε υψηλή θερμοκρασία. Μειώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου το κοτόπουλο ψηθεί, περίπου 5 λεπτά.

Με μια κουτάλα με σχισμή, μεταφέρεις τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα καθαρό πιάτο για να κρυώσει. Προσθέτεις σπανάκι και φασόλια στην κατσαρόλα και βράζεις απαλά. Μαγειρεύεις για 5 λεπτά για να συνδυάσεις τις γεύσεις.

Συνδυάζεις την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι, την παρμεζάνα και τον βασιλικό σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (κι ένα μικρό μπλέντερ είναι εντάξει). Επεξεργάζεσαι το μείγμα μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά πάστα, προσθέτοντας λίγο νερό και ξύνοντας τις πλευρές, όπως απαιτείται.

Κόβεις το κοτόπουλο σε κομμάτια μπουκιές. Ανακατεύεις το κοτόπουλο και το πέστο στην κατσαρόλα. Καρυκεύεις με πιπέρι. Αφήνεις μέχρι να ζεσταθούν. Γαρνίρεις με κρουτόν, αν το επιθυμείς.

 

 

empty alt

Για πόσο χρόνο διατηρείται φρέσκο το κρασί μετά το άνοιγμα της φιάλης;

Σίγουρα θα σου έχει τύχει να περισσέψει κρασί από ένα δείπνο, να το δοκιμάσεις μερικές ημέρες αργότερα και να απογοητευτείς τόσο, ώστε να αναρωτηθείς αν είναι το ίδιο με εκείνο που είχες πιει το πρώτο βράδυ.
empty alt

Μίνι οδηγός: ποια συνοδευτικά θέλουν ψυγείο και ποια όχι;

Όχι, δεν έχουν θέση όλα τα συνοδευτικά στο ψυγείο. Μάλιστα κάποια μπορεί να αλλοιωθούν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
empty alt

6 tips για ένα γρήγορο και εύκολο οικογενειακό δείπνο

Αν το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις μετά από μια πολυάσχολη μέρα είναι να κλειστείς με τις ώρες στην κουζίνα για να μαγειρέψεις για όλη την οικογένεια, ακολουθήσε τις παρακάτω συμβουλές και θα απλοποιήσεις εκπληκτικά τη διαδικασία, χωρίς να στερήσεις τα παιδιά σου από τα απαραίτητα […]
empty alt

5 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στην προετοιμασία των γευμάτων

Αρκεί να αφιερώσεις δύο περίπου ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μην ταλαιπωρείσαι μεσοβδόμαδα με το μαγείρεμα – ή τουλάχιστον για να ελαχιστοποιήσεις το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα.
empty alt

Πικάντικες γαρίδες στη σχάρα

Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής: Η σάλτσα λειτουργεί ως μαρινάδα και γλάσο – μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγη για το ψήσιμο των γαρίδων ενώ είναι στη σχάρα! Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε απαντήσεις.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό punch φτιάχνεται εύκολα κι είναι για όλες τις ώρες

Ανάλαφρο, φρουτώδες, εξωτικό με τις απαραίτητες φυσαλίδες, μια εκδοχή punch που θα δώσει έναν αέρα δροσιάς στις καυτές καλοκαιρινές νύχτες και μέρες σου.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… φτιάχνεις μαρμελάδα!

Νόστιμη κι εύκολη μαρμελάδα λεμονιού για άρωμα καλοκαιριού όλο τον χρόνο
empty alt

Κάντε την έκπληξη με μελιτζάνα και ζυμαρικά αλά Norma

Μια συνταγή ζυμαρικών με ένα λαχανικό που δίνει πολλή νοστιμιά
Back To Top