Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να ψήσεις πατάτες στο φούρνο και σού έχουν βγει μισοκαμένες ή μισοψημένες; Αν η απάντησή σου είναι «πολλές», αλλά ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον τρόπο να τις πετυχαίνεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα, από το Popsugar.com, για να γίνουν […]


Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να ψήσεις πατάτες στο φούρνο και σού έχουν βγει μισοκαμένες ή μισοψημένες; Αν η απάντησή σου είναι «πολλές», αλλά ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον τρόπο να τις πετυχαίνεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα, από το Popsugar.com, για να γίνουν πιο νόστιμες από ποτέ.

1. Τρίψε τις καλά απέξω. Επίλεξε μικρές σε μέγεθος πατατάτες, υπολογίζοντας περίπου 1 κιλό για 4 άτομα. Πλύνε τις καλά και τρίψε τις εξωτερικά, χωρίς να αφαιρέσεις τη φλούδα τους. Βάλε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 200 βαθμούς Κελσίου.

2. Επένδυσε στο προβράσιμο. Προτού τις τοποθετήσεις στο φούρνο βάλε τις να βράσουν ελαφρώς, ώστε στη συνέχεια να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Συγκεκριμένα, ρίξε τις σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, κάλυψέ τις με λίγο νερό, πρόσθεσε 1 κ.σ. αλάτι και άφησέ τις να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ τις να σιγοβράσουν μέχρι να τρυπούν με ένα πιρούνι αλλά να παραμένουν σκληρές στο κέντρο, δηλαδή περίπου για 5 λεπτά.

3. Στράγγισε και αλατοπιπέρωσέ τις. Αφού τις στραγγίσεις καλά, άπλωσε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και πρόσθεσε 1¼ κ.γ. αλάτι και ½ φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

4. Λιώσε τις! Μετάφερέ τις σε ένα ταψάκι και μετά λιώσε τις ελαφρώς π.χ. με μια σπάτουλα. Έτσι, αυξάνεις την επιφάνειά τους που έρχεται σε επαφή με το ταψί και, επομένως, την επιφάνεια που ροδίζει και γίνεται τραγανή. Σε αυτό το σημείο θα καταλάβεις γιατί προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις ολόκληρες μικρές πατάτες παρά μεγαλύτερες και κομματιασμένες: οι πρώτες θα κρατήσουν καλύτερα το σχήμα τους.

5. Ψήσε τις στο φούρνο. Αφού τις απλώσεις σε μία στρώση στο ταψί, ψήσε τις για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Γύρισέ τις από την άλλη πλευρά και ψήσε τις για ακόμα 15-20 λεπτά περίπου.

6. Πρόσθεσε μυρωδικά. Ενώ οι πατάτες ψήνονται στο φούρνο, πλύνε και ψιλόκοψε ένα ματσάκι φρέσκων μυρωδικών, όπως μαϊντανό, άνηθο, κόλιανδρο και φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνα τους ή σε συνδυασμό. Όταν είναι έτοιμες, πασπάλισέ τις με τα ψιλοκομμένα μυρωδιά, άπλωσε λίγο ακόμα ελαιόλαδο από πάνω, συμπλήρωσε με χοντροκομμένο αλάτι (αν δεν είναι ήδη αλμυρές) και απόλαυσε!

empty alt

Τι συμβαίνει με το Καμαμπέρ;

Κάτι συμβαίνει τελευταία στη Γαλλία! Μετά τα κρουασάν που ή θα μειωθούν ή θα γίνουν πανάκριβα, λόγω της αύξησης της τιμής του βουτύρου, τώρα και το Καμαμπέρ φαίνεται ότι απειλείται με εξαφάνιση καθώς τα εργοστάσια που το παράγουν όλο και λιγοστεύουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
empty alt

Αραβική πίτα: πώς να φτιάξεις το νοστιμότερο σάντουιτς

Ακολουθώντας τα παρακάτω μυστικά για την αραβική πίτα, το αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία σχέση με τα άγευστα και άοσμα σνακ που αγοράζεις τυλιγμένα σε διάφανη μεμβράνη.
empty alt

Κάστανα στο φούρνο: πώς θα τα ψήσεις και θα τα καθαρίσεις

Μάθε πώς θα ετοιμάσεις κάστανα στο φούρνο. Πιθανότατα ξέρεις πώς είναι τα κάστανα που δεν έχουν ψηθεί καλά: δεν λένε να καθαριστούν με τίποτα, με αποτέλεσμα να καταλήγεις με πληγωμένα δάχτυλα και φλούδες αδέσποτες σε διάφορα σημεία του σπιτιού.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

Τι τρόφιμα χρειάζεται να έχετε σε απόθεμα για ώρα ανάγκης

Με τα μέτρα για την αναχαίτιση του κορονοϊού να γίνονται σε όλη την Ευρώπη όλο και πιο αυστηρά καλού κακού να έχετε μερικά τρόφιμα που να μπορούν να διατηρηθούν για ένα διάστημα όσο θα χρειαστεί να μείνετε σπίτι με ασφάλεια.
empty alt

Γιατί και πώς να βάλετε το τζίντερ στο πρωινό σας

Ενώ το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, μπορεί μερικές φορές να γίνει λίγο επαναλαμβανόμενο και βαρετό.
empty alt

Δροσερή σαλάτα με σπανάκι, φράουλες, αβοκάντο & καρύδια

Πάρτε μια γεύση καλοκαιριού με αυτή την υπέροχη σαλάτα
Back To Top