Σου περίσσεψε κρασί στην ανοιγμένη φιάλη, αλλά δεν σκοπεύεις να το καταναλώσεις άμεσα; Αντί να το αφήσεις στο ψυγείο (οπού πιθανότατα θα χαλάσει προτού προλάβεις να το χρησιμοποιήσεις), μοίρασε σε παγοκύστες το κρασί που περίσσεψε και τοποθέτησέ τις στην κατάψυξη. Μόλις παγώσει, μετάφερε τα παγάκια σε σακουλάκι ασφαλείας και συνέχισε να τα διατηρείς στην κατάψυξη.
Έτσι, την επόμενη φορά που μια συνταγή θα σου ζητήσει να χρησιμοποιήσεις κρασί, μπορείς να προσθέσεις ένα ή περισσότερα από αυτά τα παγάκια. Βασική προϋπόθεση για να εφαρμόσεις αυτή τη συμβουλή; Το κρασί που θα καταψύξεις να μην είναι ήδη μπαγιάτικο.