Όταν ψάχνετε για κάτι παρηγορητικό και με υδατάνθρακες, τίποτα δεν ταιριάζει στην περιγραφή αυτή περισσότερο από μια καλή καρμπονάρα.

Όταν ψάχνετε για κάτι παρηγορητικό και με υδατάνθρακες, τίποτα δεν ταιριάζει στην περιγραφή αυτή περισσότερο από μια καλή καρμπονάρα. Αυτή η εκδοχή προσθέτει λίγη πρωτεΐνη μέσω σοταρισμένου στήθους κοτόπουλου, καθιστώντας την το τέλειο γρήγορο και εύκολο δείπνο της εβδομάδας. Δεν υπάρχουν φετουτσίνι στο ντουλάπι σας; Σπαγγέτι, μπουκατίνι, λιγκουίνι ή φιογκάκια θα ήταν όλα επίσης υπέροχα. Καλή απόλαυση!

YΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γρ. φετουτσίνι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας

4 φέτες μπέικον

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλο χωρίς πέτσα, κομμένο σε λωρίδες

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 μεγάλα αυγά, χτυπημένα

3/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για γαρνίρισμα

1/3 φλ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό, συν περισσότερο για γαρνίρισμα

chcarbr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών και επιστρέψτε στην κατσαρόλα τα στραγγισμένα ζυμαρικά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το μπέικον για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό, 2 με 3 λεπτά ακόμη. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και στραγγίστε το μισό λίπος στο τηγάνι.

Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και αυξήστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή. Αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα και μαγειρέψτε, γυρίστε πλευρές, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, 10 λεπτά.

Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και επιστρέψτε το μπέικον στο τηγάνι. Ανακατέψτε, στη συνέχεια προσθέστε μαγειρεμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.

Ρίξτε το μείγμα αυγών πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν, στη συνέχεια προσθέστε μερικές κουταλιές νερό ζυμαρικών μέχρι να γίνει κρεμώδες. (Προσθέστε περισσότερο νερό ζυμαρικών από μια κουταλιά της σούπας, όπως είναι απαραίτητο.)

Γαρνίρετε με παρμεζάνα και μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

empty alt

Οδηγός σούπα: Το απόλυτο comfort food!

Τι γεύση έχει το…. κρυολόγημα; «Γεύση»; Ναι, γεύση. Αν είστε μαμά, πείτε γρήγορα το πρώτο φαγητό που θα φτιάχνατε για τον κρυολογημένο της οικογένειας.
empty alt

6 βήματα για νόστιμο και σπυρωτό πιλάφι

Το πιλάφι όταν δεν είναι επιτυχημένο μπορεί να βγει άνοστο, μονότονο, νοσοκομειακό. Αν όμως ξέρεις πώς φτιάχνεται, μπορεί να αναδειχθεί ακόμα και στον πρωταγωνιστή ενός τραπεζιού.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα κοκτέιλ Μαργαρίτα βήμα βήμα

Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, τα παγωμένα κοκτέιλ επιστρέφουν, ανάμεσα στα οποία η κλασική Μαργαρίτα αποτελεί μια σταθερή αξία.
empty alt

Πώς θα τσεκάρεις αν έχει γίνει ένα κέικ;

Ίσως έχεις διαβάσει ότι για να ελέγξεις αν είναι έτοιμο το κέικ σου μπορείς να βυθίσεις μια οδοντογλυφίδα, όμως η αλήθεια είναι ότι είναι υπερβολικά κοντή για να φτάσει μέχρι τον πάτο του ταψιού ή της φόρμας.
empty alt

Διατήρησε τα λαχανικά σου φρέσκα για ώρες μετά το κόψιμο

Μπορεί το καροτάκι να το θέλεις μαλακό όταν το μαγειρεύεις, αλλά σε μια κρύα, ωμή σαλάτα ονειρεύεσαι να παραμείνει φρέσκο και τραγανό.
empty alt

Ένας εικονικός περίπατος για τα παιδιά που παλεύουν

  Η 29η Απριλίου είναι η ημερομηνία που έχει σηματοδοτήσει παγκοσμίως την ελπίδα. Την ελπίδα για ζωή και όνειρα, για χιλιάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια και παλεύουν να γίνουν καλά.
empty alt

Οδηγός: Σε ποια φαγητά ταιριάζει κάθε αρωματικό βότανο;

Όσο ωραία και αν μυρίζει ένα γλαστράκι με φασκόμηλο στη βεράντα σου, σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί πώς μπορείς να αξιοποιήσεις αυτό, όπως και άλλα αρωματικά βότανα, και στην κουζίνα σου.
empty alt

Κάντε την έκπληξη με μελιτζάνα και ζυμαρικά αλά Norma

Μια συνταγή ζυμαρικών με ένα λαχανικό που δίνει πολλή νοστιμιά
Back To Top