Είτε πρόκειται να έχεις κάποιο χορτοφάγο στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων είτε θεωρείς απαραίτητο να υπάρχουν και πιάτα λαχανικών στο τραπέζι ως μια πιο υγιεινή και ελαφριά πινελιά, είτε αναρωτιέσαι ποια ορεκτικά θα συνοδεύσουν το κρασί σου, η παρακάτω συνταγή της blogger Alexandra Stafford είναι πλούσια σε χρώματα […]

Είτε πρόκειται να έχεις κάποιο χορτοφάγο στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων είτε θεωρείς απαραίτητο να υπάρχουν και πιάτα λαχανικών στο τραπέζι ως μια πιο υγιεινή και ελαφριά πινελιά, είτε αναρωτιέσαι ποια ορεκτικά θα συνοδεύσουν το κρασί σου, η παρακάτω συνταγή της blogger Alexandra Stafford είναι πλούσια σε χρώματα και θρεπτικά στοιχεία χωρίς να στερείται σε γεύση. Κι αυτό χάρη στο ντρέσινγκ που συνοδεύει τα λαχανικά, που πραγματικά τα απογειώνει.

Τι θα χρειαστείς

2 φλιτζ. νερό
2 φλιτζ. μηλόξιδο
3 κ.γ. ζάχαρη
3 κ.γ. αλάτι
8-10 καρότα, με ένα πολύ μικρό κομμάτι από το πράσινο στέλεχός τους στην άκρη
1 μικρό κεφάλι κουνουπιδιού, κομμένο σε ανθύλλια στο μέγεθος που θέλεις
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, λιωμένο
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
1 λεμόνι, κομμένο στη μέση
2 αντζούγιες, λιωμένες
1 αβοκάντο
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
1 φλιτζ. Φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά όπως μαϊντανό, κόλιανδρο, σχοινόπρασο
Μαρούλι ρομάνα, ραπανάκια, αντίδια

Πώς θα το φτιάξεις

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνεις το νερό, το ξίδι, τη ζάχαρη και το αλάτι και αφήνεις να πάρουν μια βράση, μέχρι η ζάχαρη και το αλάτι να διαλυθούν.

2. Βάζεις τα καρότα και το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνεις από πάνω το μείγμα. Πιέζεις με μια σπάτουλα να βυθιστούν καλά. Μεταφέρεις τα λαχανικά μέσα στο υγρό σε δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς – σε δύο διαφορετικά, αν δεν θέλεις το κουνουπίδι να πάρει χρώμα από το καρότο. Τα αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τα βάζεις στο ψυγείο. Μπορείς να τα αφήσεις εκεί ακόμα και για εβδομάδες.

3. Για να φτιάξεις το ντρέσινγκ, ρίχνεις το κρεμμυδάκι και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ και τα καλύπτεις με το ξίδι και με το χυμό λεμονιού. Προσθέτεις μία πρέζα αλάτι και αφήνεις για 10 λεπτά. Προσθέτεις τις αντζούγιες και τη σάρκα του αβοκάντο. Τα λιώνεις όλα μαζί με ένα πιρούνι. Προσθέτεις τα μυρωδικά. Ρίχνεις σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Δοκιμάζεις. Αν θέλεις μια πιο πλούσια γεύση, προσθέτεις και την κρέμα γάλακτος. Ρίχνεις επιπλέον αλάτι κατά βούληση, πιπέρι και, αν θέλεις, επιπλέον χυμό λεμονιού και ξίδι.

4. Για να σερβίρεις, απλώνεις τα λαχανικά πίκλες μαζί με τα υπόλοιπα σε μια πιατέλα. Τα συνοδεύεις με το μπολ που περιέχει το ντρέσινγκ.

empty alt

Λαχανικά αλλά πως;

Έχουν την φήμη του νόστιμου και υγιεινού γεύματος. Όμως πόσο αλήθεια τελικά υπάρχει γύρω από την επιλογή των ψητών λαχανικών ως  εύγεστο πιάτο χαμηλών λιπαρών.
empty alt

Βρώμη κατά της χοληστερίνης

Η βρώμη είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που βοηθάνε όσους παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης λόγω των β’ γλυκανών που περιέχει.
empty alt

Απόλαυσε την πέστο με τρεις ακόμα τρόπους που δεν έχεις σκεφτεί

Η πέστο, η ιταλική σάλτσα που παραδοσιακά φτιάχνεται από σκόρδο, βασιλικό, κουκουνάρι, ελαιόλαδο και τυρί, έχει συνδεθεί με τα μακαρόνια, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να νοστιμίσει πολλά ακόμη πιάτα.
empty alt

Το ιδανικό μπολ για να φτιάξεις μια σαλάτα

Με την άνοδο της θερμοκρασίας επιστρέψαμε, επίσημα, στην εποχή που οι σαλάτες κυριαρχούν στο μενού μας. Ιδιαίτερα αν προσπαθούμε να φτιάξουμε σώμα για παραλία.
empty alt

7 tips για τα πιο λαχταριστά σπιτικά μάφιν

Τα πετυχημένα μάφιν είναι αφράτα, έχουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ομοιόμορφα ψημένα μέσα-έξω. Είναι ένα όνειρο για το κυριακάτικο πρωινό αλλά και για εκείνα τα «δύσκολα» πρωινά των καθημερινών που ενώ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά χρειάζεσαι κάτι γλυκό να συνοδεύσει τον καφέ σου και να […]
empty alt

Bruschetta time…

  Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.
empty alt

Πικάντικες μπουκίτσες-κουνουπίδι που θα σε ενθουσιάσουν

Η πρώτη αντίδραση ίσως στο άκουσμα της λέξης κουνουπίδι είναι να κλείσεις την μύτη σου. Η συνταγή ωστόσο που θα σου αποκαλύψουμε θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τη μέχρι τώρα σχέση σου με αυτό το παρεξηγημένο λαχανικό.
empty alt

Απολαυστικό smoothie με ροδάκινο

Ψάχνετε τρόπο να δροσιστείτε αυτές τις αποπνικτικές μέρες του καλοκαιριού; Τότε θα θελήσετε να ετοιμάσετε ένα από τα smoothies με χαμηλούς υδατάνθρακες! Με μόνο πέντε υλικά και πέντε λεπτά προετοιμασίας που απαιτούνται, μπορείτε να χαλαρώσετε με αυτή τη δροσιστική καλοκαιρινή γουλιά σε χρόνο...
Back To Top