Τόσο νόστιμα που μπορούν να ανταγωνιστούν τις τηγανητές πατάτες

Είναι δύσκολο να νικήσεις τη δημοφιλία των τηγανητών πατατών, αλλά αυτά τα τραγανά σπαράγγια παρμεζάνας είναι εγγυημένα ότι θα γίνουν η αμέσως επόμενη απολαυστική επιλογή. Επικαλύψαμε τα σπαράγγια σε ένα μείγμα τυριού παρμεζάνας και τριμμένης φρυγανιάς πριν το ψήσιμο, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα εξαιρετικά τραγανό, χρυσοκαφέ αποτέλεσμα, ιδανικό για βουτιές στην αγαπημένη σας κρεμώδη, αλμυρή σάλτσα. Είτε ψάχνετε για μια εναλλακτική με χαμηλούς υδατάνθρακες για την αγαπημένη σας πλευρά είτε ένα σνακ τσιμπολογήματος για να ολοκληρώσετε την χαλάρωσή σας, μόλις δοκιμάσετε μια μπουκιά από αυτές τις τραγανές μπουκιές, μην μας κατηγορήσετε αν εθιστείτε.

Πώς τα φτιάχνετε

Θα βουτήξετε τα κομμένα σπαράγγια σας σε αλεύρι, μετά αυγό και μετά ένα μείγμα παρμεζάνας και τριμμένης φρυγανιάς πριν το ψήσιμο. Αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε τη φριτέζα αέρα, μαγειρέψτε τα σπαράγγια σας στους 400° για περίπου 5 λεπτά πριν τις αναποδογυρίσετε και τις ψήσετε για άλλα 5 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά).

Πώς να τα σερβίρετε

Σερβίρετε αυτές τις τραγανιστές απολαύσεις ως ορεκτικό ή συνδυάστε τες ως ένα εύκολο συνοδευτικό στο βραδινό σας δείπνο! Σερβίρουμε μαζί με τα τραγανά νιόκι και τα μανιτάρια μας, τον ψημένο σολομό ή τη φριτέζα κοτόπουλου με παρμεζάνα για να διπλασιαστεί ο παράγοντας τυριού.

Αποθήκευση και αναθέρμανση

Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς: είναι καλύτερο να τα απολαύσετε αμέσως μετά το σερβίρισμα. Αλλά, αν σας περισσέψουν, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για περίπου 3 ημέρες. Όταν είστε έτοιμοι να τα ξαναζεστάνετε, τοποθετήστε τα σε φούρνο στους 200° και ψήστε μέχρι να γίνει ξανά τραγανά, περίπου 10-15 λεπτά. Εναλλακτικά, ρίξτε τα στη φριτέζα αέρος σας για να γίνουν τραγανά αμέσως!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 λεπτά

ΘΕΡΜΙΔΕΣ/ΜΕΡΙΔΑ:

375

Συστατικά

Σπρέι μαγειρικής, για τηγάνι

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 μεγάλα αυγά χτυπημένα

2 κουτ. νερό

2 φλ. τριμμένη φρυγανιά

1/2 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1 κιλό σπαράγγια κομμένα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190. Ψεκάστε ένα μεγάλο ταψί με μαγειρικό σπρέι.

Σε ένα ρηχό μπολ βάζετε το αλεύρι και αλατοπιπερώνετε. Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα ρηχό μπολ και ανακατέψτε με το νερό. Τοποθετήστε τη φρυγανιά σε ένα τρίτο ρηχό μπολ και ανακατέψτε με παρμεζάνα.

Δουλεύοντας ένα τη φορά, βουτήξτε τα σπαράγγια στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά, καλύπτοντας καλά.

Τοποθετήστε σε έτοιμο ταψί και ψεκάστε με λίγο μαγειρικό σπρέι. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, 20 λεπτά.

empty alt

Φρούτα και λαχανικά διώχνουν τα κιλά της ηλικίας

Δεν περιμέναμε την επιστημονική έρευνα για να μάθουμε ότι η κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών μετά τα 40 μπορεί να προστατεύει από τη συσσώρευση περιττών κιλών λόγω ηλικίας.
empty alt

Οι 5 τροφές που σου είναι απαραίτητες όσο μεγαλώνεις

Όσο περνάνε τα χρόνια οι διατροφικές σου ανάγκες αλλάζουν και ο οργανισμός σου χρειάζεται εξτρά ενίσχυση και προστασία.
empty alt

Οι επιστήμονες έκαναν το θαύμα τους: Αποκωδικοποίησαν την… κινόα

Πόσα θαύματα έχουν κάνει οι επιστήμονες; Σε όλα αυτά, προσθέστε και άλλο ένα! Το εν λόγω επίτευγμα αναμένεται να βοηθήσει στη γενετική βελτίωση της κινόα, κάτι που θα συμβάλει στην καλύτερη εμπορική αξιοποίησή της, θα βοηθήσει επίσης στην παγκόσμια διατροφική ασφάλεια, καθώς είναι ένα φυτό που...
empty alt

Τι είναι η απομίμηση καβουριού;

Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού».
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις σωστά το σκόρδο

Υπάρχουν δύο σωστοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο στην κουζίνα μας: κοπανημένο στο γουδοχέρι και/ή τσιγαρισμένο. Αυτό τονίζει η Samin Nosrat, συντάκτρια των New York Times με σπουδές μαγειρικής.
empty alt

Πρωτοχρονιάτικο δείπνο: η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει μία εβδομάδα πριν!

Όποιο μενού κι αν σχεδιάσεις για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που θα σου ανοίξουν το δρόμο για την επιτυχία του πάρτι.
empty alt

Πώς ο κορωνοϊός εμπνέει την παγκόσμια…ζαχαροπλαστική!

Το χιούμορ κι η φαντασία είναι πάντα τρόποι να αντεπεξέρχεται κανείς στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και τώρα ζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο επιστράτευσαν τη φαντασία και το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους όπλα την πανδημία του κορωνοϊού.
empty alt

Μεθυσμένες φράουλες να τις πιείς στο ποτήρι!

Τίποτα πιο απολαυστικό και πιο καλοκαιρινό από φράουλες σε συνδυασμό με κοκτέιλ. Οι φράουλες έχουν υπέροχο έντονο χρώμα αλλά και μεθυστικό άρωμα, που μεθάει ακόμα περισσότερο όταν συνδυαστεί με αλκοόλ.
Back To Top