Αυτά τα manicotti είναι η επιτομή του comfort food. Όταν λαχταράτε τυρί και υδατάνθρακες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.

Αυτά τα manicotti είναι η επιτομή του comfort food. Όταν λαχταράτε τυρί και υδατάνθρακες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο. Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε. Ιδανικά για ένα κρύο βράδυ ή όταν θέλετε να χαρίσετε στον εαυτό σας ένα έξτρα συναίσθημα θαλπωρής και απόλαυσης. Αν η αγκαλιά ήταν πιάτο, θα ήταν αυτό!

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 συσκευασία manicotti (225 γρ.)

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κ.σ. τοματοπολτός

800 γρ. θρυμματισμένη ντομάτα

2 1/2 φλ. τυρί ρικότα

1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

1/2 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1/4 φλ. φρεσκοκομμένο βασιλικό, και περισσότερο για γαρνίρισμα

Ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

manic

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε τα manicotti μέχρι al dente, 5 λεπτά. Στραγγίζουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, 6 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε 2 λεπτά ακόμη, μέχρι το σκόρδο να μυρίσει και ο ντοματοπελτέ να σκουρύνει.

Προσθέτουμε θρυμματισμένες ντομάτες (με χυμούς) και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή. Σιγοβράζουμε 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη γέμιση τυριών: σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί τη ρικότα, 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα, 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα, βασιλικό και ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε.

Στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού, βάζουμε μερικές κουταλιές σάλτσας. Απλώνουμε σε ομοιόμορφη στρώση. Γεμίζουμε με κουτάλι τα έτοιμα manicotti με το μείγμα τυριών και τα βάζουμε δίπλα δίπλα στο ταψί, επαναλαμβάνοντας μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το μείγμα τυριών. Συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε από πάνω με έξτρα μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να αφρατέψει, 15 με 20 λεπτά. Γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Μπορεί ένα ποτήρι κρασί κάθε βράδυ να σε κάνει να αδυνατίσεις;

Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος το αποφεύγεις. Έχεις συνέχεια στη δουλειά για αρκετές ώρες και δεν θέλεις να πιεις.
empty alt

Ποτέ δεν είναι υπερβολικά νωρίς για να φτιάξεις ζεστό αρωματικό κρασί

Ίσως το ζεστό αρωματικό κρασί, το γερμανικό Glühwein, να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικα παζάρια και ρεβεγιόν, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ή τουλάχιστον να αρχίζεις να το απολαμβάνεις μόλις η θερμοκρασία πέφτει σε επίπεδα ικανοποιητικά για ένα...
empty alt

Αυτό είναι το γρηγορότερο (μαγειρεμένο) γεύμα που υπάρχει!

Τώρα πια δεν έχεις δικαιολογία «δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω». Ιδιαίτερα αν διαθέτεις φούρνο μικροκυμάτων. Γιατί η παρακάτω συνταγή ομελέτας σε φλιτζάνι είναι έτοιμη μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά.
empty alt

Μαγείρεψε σωστά τις φακές σε 5 απλά βήματα

Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες αλλά και μικροθρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος. Επιπλέον, μπορούν να γίνουν πεντανόστιμες, αρκεί να τις μαγειρέψεις σωστά.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Summer wine… and the living is easy

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα.
empty alt

Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα – φτιάχνοντας λαζαράκια

Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωναν ανήμερα το πρωί ειδικά κουλούρια, τους “λαζάρηδες”, τα “λαζαρούδια” ή και “λαζαράκια”.
Back To Top