Η κολοκύθα πέρα από ένα υλικό με πολλά οφέλη για την υγεία του οργανισμού μας, μας δίνει και πολλές επιλογές για να την χρησιμοποιήσουμε με μεγάλη ποικιλία σε συνταγές όλων των ειδών, από βελουτέ σούπες και πίτες μέχρι αυτά τα απολαυστικά και όχι τόσο παχυντικά μάφιν.

Η κολοκύθα πέρα από ένα υλικό με πολλά οφέλη για την υγεία του οργανισμού μας, μας δίνει και πολλές επιλογές για να την χρησιμοποιήσουμε με μεγάλη ποικιλία σε συνταγές όλων των ειδών, από βελουτέ σούπες και πίτες μέχρι αυτά τα απολαυστικά και όχι τόσο παχυντικά μάφιν.

ΘΕΡΜΙΔΕΣ/ ΤΕΜΑΧΙΟ

199

ΥΛΙΚΑ

15 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

50 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών (κανέλα, γαρίφαλο, κύμινο, γλυκιά πάπρικα)

1 φλ. πουρέ κολοκύθας

1/2 φλ. μέλι

2 μεγάλα αυγά

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο

1/4 φλ. στραγγιστό γιαούρτι

1 φλ. φρυγανισμένα και ψιλοκομμένα πεκάν

2 κουταλιά της σούπας ακατέργαστη βιολογική καστανή ζάχαρη

kolokithoma

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° και βάζετε σε μια φόρμα για μάφιν τις ειδικές χάρτινες θήκες σε κάθε θέση.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα, αλάτι και τα μπαχαρικά. Προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας, το μέλι, τα αυγά, το βούτυρο και το γιαούρτι, και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν. Προσθέστε τα 3/4 από τα πεκάν.

Διαχωρίστε το μείγμα στις θήκες μάφιν, στη συνέχεια πασπαλίστε τα με τα υπόλοιπα πεκάν και τη ζάχαρη. Ψήστε μέχρι τα μάφιν να γίνουν χρυσαφένια καφέ και μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή, περίπου 30 λεπτά. Αφήστε τα μάφιν να κρυώσουν, στη συνέχεια σερβίρετε.

Εναλλακτικά, αντί για ακατέργαστη ζάχαρη μπορείτε μετά το ψήσιμο να τα πασπαλίσετε με άχνη – επίσης, αντί για πεκάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κολοκυθόσπορους!

Διατροφή (ανά μερίδα): 199 θερμίδες, 4 γρ. πρωτεΐνες, 23 γρ. υδατανθράκων, 2 γρ. ίνες, 12 γρ. ζάχαρη, 11 γρ. λίπος, 4 γρ. κορεσμένα λίπος, 192 mg νατρίου.

empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σκληρό και το μαλακό αλεύρι;

Το σκληρό αλεύρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ιδιαίτερα σε γλουτένη, η οποία είναι απαραίτητη για να φουσκώσει το ψωμί (διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι επίπεδα και σκληρά πιτάκια).
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Πώς θα τσεκάρεις αν έχει γίνει ένα κέικ;

Ίσως έχεις διαβάσει ότι για να ελέγξεις αν είναι έτοιμο το κέικ σου μπορείς να βυθίσεις μια οδοντογλυφίδα, όμως η αλήθεια είναι ότι είναι υπερβολικά κοντή για να φτάσει μέχρι τον πάτο του ταψιού ή της φόρμας.
empty alt

Υγιεινή ιδέα: σάντουιτς με αγγουράκι αντί για ψωμί!

Θέλεις να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τη γέμιση ενός σάντουιτς, αλλά προσπαθείς να κόψεις θερμίδες, ιδιαίτερα από υδατάνθρακες, ενόψει του καλοκαιριού; Αντικατέστησε το ψωμί με αγγουράκι! Αυτή την έξυπνη και δροσιστική ιδέα δίνει το Delish.com Συνταγή για σάντουιτς με αγγουράκι Τι θα χρειαστείς...
empty alt

Ψητά καρότα: ένα νόστιμο συνοδευτικό για μια έξτρα δόση Β-καροτίνης!

Τα καρότα έχουν πολλά οφέλη στον οργανισμό σου, όταν τα προσθέτεις στη διατροφή σου. Τρώγονται ωμά, βραστά, στον ατμό κι εδώ σου παρουσιάζουμε μια εύκολη και διαφορετική εκδοχή τους.
empty alt

Φιστίκια Αιγίνης, όχι απλώς νόστιμα αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα!

Τα φιστίκια δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία σου. Αυτοί οι βρώσιμοι σπόροι του δέντρου Pistacia vera περιέχουν υγιή λίπη και αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών.
empty alt

Espresso Martini

Η απάντηση στο δίλημμα “stirred” ή “shaken” είναι “espresso”
empty alt

Καλοκαιρινές μπάρες λεμονιού

Αν ψάχνεις κάτι γλυκό, απολαυστικό, υγιεινό, δροσερό, καλοκαιρινό και με λίγες θερμίδες – έχουμε αυτό που ζητάς! Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο.
Back To Top