Μέτρια | Μερίδες : 10 | 15.01-18.30 |
Τραγανό απ’έξω και υγρό από μέσα. Εύκολο και οικονομικό γλυκό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
Υλικά:
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
5 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
¼ φλιτζανιού κακάο κοσκινισμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι φαρίνα κοσκινισμένο
200 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Οδηγίες:
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε μέσα το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε ύστερα το μείγμα με το αλεύρι και το κακάο ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια, και ανακατεύουμε απαλά. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς . Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε κομμάτια.