Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Βράστε το σπανάκι και το ρολάρουμε πάνω σε ζουμερές φέτες γαλοπούλας.

Υλικά:

400 γρ. σπανάκι βρασμένο και ψιλοκομμένο

4 φέτες ψωμί μουσκεμένα σε γάλα

4 φέτες προσούτο (έχουμε βγάλει το λίπος) λεπτοκομμένες

2 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι

700 γρ. γαλοπούλα περασμένη στη μηχανή του κιμά 1 φορά

1 αυγό

1 κ.σ. μουστάρδα

50 γρ. γάλα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Παίρνουμε τη γαλοπούλα τη βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε μέσα σουρωμένες τις 2 φέτες ψωμί, τη μουστάρδα, το ξύδι, το αυγό, μία πρέζα αλάτι και μία πρέζα πιπέρι και δουλεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι μαζί με τις δύο άλλες φέτες ψωμί που έχουν μείνει. Κάνουμε μία βάση μακρόστενη με το μείγμα από το κρέας, απλώνουμε επάνω τις 4 φέτες προσούτο και επάνω απλώνουμε το άλλο μείγμα με το σπανάκι. Γυρίζουμε να το κάνουμε ρολό και ψήνουμε στο φούρνο σε λαδωμένο ταψί για μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς. αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.

empty alt

Γεμιστο μοσχαράκι με λάχανο και μανιτάρια

Μια πανδαισία γεύσεων, υλικών και αρωμάτων σε ένα πιάτο.
empty alt

Σαλιγκάρια a la vigneronne

Οσοι τα αγαπούν είναι φανατικοί και αυτή η εκδοχή σίγουρα θα τους εκπλήξει.
empty alt

Pasta με σάλτσα ωμή (crudaiola)

Ταπεινά υλικά σε ένα γευστικό υπέροχο συνδυασμό.
empty alt

Τιραμισού

Κλασική ιταλική συνταγή που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.
empty alt

Κανόλι με κρέμα σοκολάτας και φουντουκιών

Ένα επιδόρπιο με καταγωγή από τη Σικελία, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλη γέμιση της αρεσκείας μας. 
empty alt

Καρμπονάρα με αυγό

Καρμπονάρα με αυγό. Δηλαδή, αυθεντική, σε αυστηρή ιταλική "γραμμή" - αλλά υπέροχη γεύση.
empty alt

Πέννες με καρύδια

Πασπαλίστε τις πέννες με παρμεζάνα και αφήστε τα υπόλοιπα να εξελιχθούν μόνα τους. 
empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και καλαμάρια

Και θαλασσινά και ζυμαρικά σε ένα!
Back To Top