Μέτρια | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Σαλάτα με πλούσια θαλασσινή γεύση και δροσερά λαχανικά.
Υλικά:
200 γρ. πατάτες baby βρασμένες με τη φλοίδα
13 ντομάτες κομμένες καρέ
100 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ. ελιές πράσινες (χωρίς κουκούτσι)
½ κρεμμύδι κόκκινο κομμένο σε λεπτές φέτες
200 γρ. τόνο λαδιού κονσέρβα
200 γρ. καλαμπόκι
3 αυγά βραστά
1 κ.σ. κάπαρη (μικρή)
5 αντσούγιες
150 γρ. βινεγκρέτ
Βινεγκρέτ
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε.
Οδηγίες:
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες που τις έχουμε βράσει με τη φλοίδα. Τις βάζουμε σε ένα πιάτο, προσθέτουμε τη ντομάτα, τον τόνο, τις ελιές, το καλαμπόκι, την κάπαρη και τα αυγά κομμένα στα τέσσερα. Πάνω σε αυτά τοποθετούμε τις αντσούγιες και το κρεμμύδι. Από πάνω ρίχνουμε τη βινεγκρέτ και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.