Δύσκολη   Μερίδες : 3   12.31-15.00  

Αντικαταστήστε τον πουρέ πατάτας φτιάχνοντας πολέντα και συνοδεύστε το ψάρι με αυτό το μοναδικό συνδυασμό. 

Υλικά:

700 γρ. μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος και κομμένος σε κύβους

600 γρ. καλαμποκάλευρο

250 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα

100 γρ. γάλα

50 γρ. βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι

Δάφνη

Θυμάρι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μπακαλιάρο, το βούτυρο, το γάλα και 150γρ. ελαιόλαδο. Βάζουμε πάλι στη φωτιά και μόλις πάρει βράση κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε 1 λίτρο νερό μαζί με 1 φύλλο δάφνης και μόλις πάρει βράση αφαιρούμε τη δάφνη και ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το καλαμποκάλευρο το οποίο έχουμε πριν διαλύσει σε 1 λίτρο κρύο νερό. Αφήνουμε την πολέντα να σιγοβράσει ανακατεύοντας ελαφρώς για 45 περίπου λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις αρχίσει να πήγει η πολέντα την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε μαζί με το μπακαλιάρο περιχύνοντας με το ζωμό του.

empty alt

Κοτόπουλο με σκόρδο

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Ισπανικής κουζίνας.
empty alt

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Σαλάτα με την γευστική αρμονία από το μέλι και το τυρί.
empty alt

Η δική μου κοτόσουπα

Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα με πλούσια και ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Cordon bleu από χοιρινό

Ένα πιάτο που δύσκολα μπορεί κάποιος να αντισταθεί.
empty alt

Κολοκυθόσουπα

Λαχταριστή και κρεμώδης κολοκυθόσουπα ιδανική για το χειμώνα
empty alt

Μιλφέιγ με κάστανα και μανιτάρια

Μανιτάρια και κάστανα μαζί με πυκνή μπεσαμέλ σε ένα τρομερό γευστικό συνδυασμό. 
empty alt

Linguine με μανιτάρια porcini

Tagliolini με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας για ένα φίνο πιάτο.
empty alt

Χοιρινό με ντομάτες και λουκάνικα

Γευστική πανδαισία με λεπτές ισορροπίες.
Back To Top