Μέτρια | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Ισπανικής κουζίνας.
Υλικά:
- 8 μπούτια κοτόπουλο
- 1 σκόρδο ολόκληρο
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- 1 φύλλο δάφνη
- 2 κλωνάρια θυμάρι
- 40 γρ. λευκό κρασί
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σε αυτό το μείγμα περνάμε τα μπούτια κοτόπουλο. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα χωρίς να ξεφλουδίσουμε το σκόρδο, το χτυπάμε και το τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ίσα να πάρει χρώμα. Βγάζουμε τα σκόρδα και τα κρατάμε στην άκρη. Μέσα στο αρωματισμένο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις μεριές και το αρωματίζουμε με τη δάφνη, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Αφήνουμε να ροδοκοκκινίσει καλά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε ύστερα τα σκόρδα που είχαμε αφήσει στην άκρη και καπακώνουμε. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και μόλις είναι έτοιμο το σερβίρουμε με τη σάλτσα του.