Μέτρια | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Η κανέλα δίνει το άρωμά της στο χοιρινό και απογειώνεται η γεύση του.
Υλικά:
1 λαιμό χοιρινό 800 γρ.
1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο
Το ζεστ από 1 λεμόνι
1 κ.γ. κανέλα
1 ποτήρι λευκό κρασί
½ λίτρο ζωμό βοδινό
1 κ.γ. κορν φλάουρ
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το λαιμό από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ζεστ από το λεμόνι, την κανέλα και ύστερα από 3 -4 λεπτά σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγά σιγά το ζωμό. Αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά με 1 ώρα. Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε από την κατσαρόλα και κρατάμε στη ζέστη. Σουρώνουμε τη σάλτσα, τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και την πήγουμε με το κορν φλάουρ. Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες και γαρνίρουμε με τη σάλτσα.