Εύκολη | Μερίδες : 2 | 10.01-12.30 |
Το αγαπημένο μας φακόρυζο δεν είναι μόνο γευστικότατο αλλά και εξαιρετική πηγή σιδήρου και θρεπτικών συστατικών.
Υλικά:
300 γρ. φακές
200 γρ. ρύζι
600 γρ. ζωμό λαχανικών
1 σκελίδα σκόρδο
6 τοματίνια
1 πρέζα ρίγανη
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Οδηγίες:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις φακές, το ζωμό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα τοματίνια και αφήνουμε να βράσουν 20-30 λεπτά. Ρίχνουμε ύστερα το ρύζι και αφήνουμε να βράσει μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο. Προσθέτουμε τη ρίγανη, ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Σερβίρεται ζεστό.