Δύσκολη   Μερίδες : 2   12.31-15.00  

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.

Υλικά:

  • 600 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 2 μεγάλα λεμόνια βιολογικά
  • 1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο καλά από όλες τις μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί και ρίχνουμε μέσα και το δεντρολίβανο. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό και το ζεστ από τα 2 λεμόνια. Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο ζωμό από κοτόπουλο (1 ποτήρι). Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να στύψει για 10 λεπτά.

empty alt

Ριζότο με κολοκύθα και amaretto

Το μυστικό σε αυτό το ξεχωριστό πιάτο είναι ο συνδυασμός ανεπάντεχων υλικών.
empty alt

Αρωματική κρέμα από μελιτζάνα

Υπέροχο ντιπ από μελιτζάνα, μπορεί να συνοδεύσει πολλά πιάτα σας.
empty alt

Σαλάτα με όσπρια, μελιτζάνα και μπέικον

Τα όσπρια σε μια εναλλακτική εκδοχή γίνονται πιο ελκυστικά.
empty alt

Βίδες κρυές με αβοκάντο και ντομάτες

Οι λάτρεις των ζυμαρικών θα τα αγαπήσουν περισσότερο.
empty alt

Παρί - Μπρεστ (Paris - Brest)

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 
empty alt

Carpaccio από σολομό με μήλο

Ο σολομός και το μήλο βρήκαν ένα νέο νόημα ύπαρξης.
empty alt

Κρουασανάκια γεμιστά με μελιτζάνα

Δοκιμάστε να φτιάξετε αλμυρά κρουασανάκια με μελιτζάνα για ένα διαφορετικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Σουφλέ πατάτας με άρωμα ανατολής

Συνδυάζονται άψογα ο παστουρμάς με την πατάτα, το μοσχοκάρυδο και τα μαλακά τυριά. 
Back To Top