Δύσκολη | Μερίδες : 2 | 12.31-15.00 |
Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
Υλικά:
- 600 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
- 2 μεγάλα λεμόνια βιολογικά
- 1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο
- 100 γρ. λευκό κρασί
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
Οδηγίες:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο καλά από όλες τις μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί και ρίχνουμε μέσα και το δεντρολίβανο. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό και το ζεστ από τα 2 λεμόνια. Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο ζωμό από κοτόπουλο (1 ποτήρι). Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να στύψει για 10 λεπτά.