Εύκολη | Μερίδες : 6 | 15.01-18.30 |
Αλλη μια πρόταση για τις αγαπημένες πατάτες.
Υλικά:
750 γρ. πατάτες baby πλυμένες καλά με τη φλούδα τους
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. πάπρικα καυτερή
1κ.γ. πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ξύδι από κρασί
Αλάτι
Οδηγίες:
Παίρνουμε μία κατσαρόλα και σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις πατάτες. Αφήνουμε να βράσουν γύρω στα 15 λεπτά και μόλις είναι έτοιμες τις σουρώνουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το κύμινο, το πιπέρι και την καυτερή πάπρικα μαζί με το ξύδι. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε ελαφρά τις πατάτες και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές. Αφήνουμε να ροδίσουν όλα μαζί για 5-10 λεπτά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να τραβήξουν τα αρώματα για άλλα 2-3 λεπτά. Σερβίρονται ζεστές.