Μέτρια | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Ότι καλύτερο έχει να μας δώσει η θάλασσα, ανακατεμένο με πεπεροτσίνο για έξτρα γεύση.
Υλικά:
400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες με την ουρά
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Χυμό και ζεστ από 1 λεμόνι
1 μεγάλο πεπεροντσίνο λεπτοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο τριμμένο
Οδηγίες:
Κάνουμε μία μαρινάτα μαζί με το σκόρδο, το πεπεροντσίνο το ζεστ και το χυμό λεμονιού. Βάζουμε μέσα τις γαρίδες και τις αφήνουμε μέσα για 1 ώρα περίπου. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σουρώνουμε τις γαρίδες και τις τηγανίζουμε για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με τη μαρινάτα, ανακατεύουμε και τελειώνουμε με το κόλιανδρο.