Εύκολη | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Θρεπτικά λαχανικά, μπρόκολο, σέλινο, φινόκιο, καρότα συνδυάζονται αρμονικά.
Υλικά:
600 γρ. μπρόκολο κομμένο σε κομματάκια
4 κλωναράκια σέλινο κομμένο σε κομματάκια
2 μικρά καρότα κομμένο σε κομματάκια
2 μικρά φινόκιο κομμένο σε κομματάκια
1 μικρή πατάτα κομμένη σε κομματάκια
20 γρ. μανιτάρια ξερά μουσκεμένα στο νερό
4 φύλλα δάφνη
1 σκελίδα σκόρδο
1 πεπεροντσίνο
20 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ. ψωμί ολικής άλεσης κομμένο σε φέτες
50 γρ. φρυγανιά
Αλάτι
Οδηγίες:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ένα λίτρο νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά κομμένα σε κομματάκια. Αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα. Ξεχωριστά σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο μαζί με το πεπεροντσίνο και προσθέτουμε και τη φρυγανιά. Παίρνουμε ένα ταψί, βάζουμε στον πάτο τις φέτες ψωμιού και ρίχνουμε επάνω τα βρασμένα λαχανικά μαζί με το ζουμί που έχει μείνει. Βάζουμε επάνω τα μανιτάρια, ρίχνουμε το μείγμα με τη φρυγανιά, το σκόρδο και το πεπεροντσίνο και τελειώνουμε με το τυρί. Γκρατινάρουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 220 βαθμούς .