Εύκολη | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Ο πετυχημένος συνδυασμός κρέατος και λαχανικού σε αυτό το πιάτο
Υλικά:
8 λουκάνικα
2 μελιτζάνες
250 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C. Κόβουμε τις μελιτζάνες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε σε χοντρές φέτες. Αλατίζουμε και τις αλευρώνουμε ελαφρά. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε ελαφρά τις φέτες μελιτζάνας για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι. Βάζουμε τα λουκάνικα να ροδίσουν για 5 λεπτά στο τηγάνι γυρίζοντάς τα. Τα κόβουμε κατά μήκος στα δύο. Βάζουμε μισό λουκάνικο επάνω σε κάθε φέτα μελιτζάνας και το τυλίγουμε αυτή. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Αφήνουμε να γκρατιναριστούν για 10 λεπτά στο φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.