Δύσκολη | Μερίδες : 4 | 21.01-04.59 |
Κυνηγήστε την απόλαυση με μια πρωτότυπη και δυνατή γεύση.
Υλικά:
8 ορτύκια
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ξερός βασιλικός
1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
2 φλιτζ. ρύζι για πιλάφι
Αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ντοματοπελτές
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. λάδι
2 κ.σ. βούτυρο
Οδηγίες:
Πλύνετε τα ορτύκια και αφήστε τα να στραγγίξουν. Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέστε τα ορτύκια μαζί με τον βασιλικό και το μοσχοκάρυδο, και σοτάρετέ τα καλά. Προσθέστε τη ντομάτα, τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι, και τα αφήστε τα να βράσουν για 45΄, με την κατσαρόλα σκεπασμένη. Βράστε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, σουρώστε το και «κάψτε» το με το βούτυρο. Στρώστε το ρύζι σε μια πιατέλα, σερβίρετε πάνω τα ορτύκια και περιχύστε με τη σάλτσα.