Μέτρια | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
Υλικά:
400 γρ. ξιφία
2 αυγά χτυπημένα
5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη χωρίς γλουτένη
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
50 γρ. κουκουνάρι
Χυμό από 1 λεμόνι
1 πρέζα ρίγανη
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Κόβουμε το ψάρι τετραγωνάκια και το βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να τσιγαριστεί και να ροδοκοκκινίσει για λίγα λεπτά. Αφήνουμε ύστερα να κρυώσει, μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε μέσα τα αυγά, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το τυρί και ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας σιγά σιγά τη φρυγανιά ώστε να αποκτήσουμε ένα μείγμα όπου να πλάθονται κεφτεδάκια. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου ώστε να ξεκουραστούν και να σφίξουν. Τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο γυρνώντας και από τις δύο πλευρές και μόλις ροδοκοκκινίσουν τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Αν θέλουμε τα συνοδεύουμε με μία σάλτσα από φρέσκια ντομάτα.