Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.

Υλικά:

400 γρ. ξιφία

2 αυγά χτυπημένα

5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη χωρίς γλουτένη

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

50 γρ. κουκουνάρι

Χυμό από 1 λεμόνι

1 πρέζα ρίγανη

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβουμε το ψάρι τετραγωνάκια και το βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να τσιγαριστεί και να ροδοκοκκινίσει για λίγα λεπτά. Αφήνουμε ύστερα να κρυώσει, μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε μέσα τα αυγά, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το τυρί και ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας σιγά σιγά τη φρυγανιά ώστε να αποκτήσουμε ένα μείγμα όπου να πλάθονται κεφτεδάκια. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου ώστε να ξεκουραστούν και να σφίξουν. Τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο γυρνώντας και από τις δύο πλευρές και μόλις ροδοκοκκινίσουν τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Αν θέλουμε τα συνοδεύουμε με μία σάλτσα από φρέσκια ντομάτα.

empty alt

Καναπεδάκια με αχλάδι και γκοργκονζόλα

Να πως τα αχλάδια παίρνουν την θέση του ορεκτικού στο τραπέζι σας.
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Ροφός φιλέτο με αρωματικά

Πείτε ναι στο ροφό και αφήστε τη γεύση του να σας ξελογιάσει. 
empty alt

Σπιτικό ψωμί

Φρέσκο και τραγανό σπιτικό ψωμί από τα χεράκια σας. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις του ψωμιού.
empty alt

Τσιπούρα al cartoccio

Ιταλική πινελιά για μια διαφορετική αλλα συναρπαστική γευστική εκδοχή της διάσημου ψαριού.
empty alt

Πέννες με σπανάκι, λουκάνικο και καρυδόψιχα

Πέννες συνδυασμένς με υλικά που θα δώσουν ξεχωριστή νότα στο πιάτο σας.
empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Μους με καφέ και καρύδια

Ένα "δυναμικό" μους όπου πρωταγωνιστούν ο καφές και τα καρύδια.
Back To Top