Μέτρια | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Συνδυασμός χοιρινού και μοσχάρι με μακαρόνια σε γεύση που θα ξαφνιάσει.
Υλικά:
600 γρ. κρέας από μοσχάρι, μοσχαράκι γάλακτος και χοιρινό ανάμεικτακομμένα σε κυβάκια και χτυπημένα με ένα βαρύ μαχαίρι
250 γρ. κρεμμύδι σοταρισμένο μαζί με
2 φέτες μπέικον κομμένο κυβάκια
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
Ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ζωμό λαχανικών (όσο χρειάζεται)
Αλάτι
Οδηγίες:
Ζεσταίνουμε 1 κουτάλι βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας για 4 λεπτά έως ότου να ροδίσει. Προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι μαζί με το μπέικον και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Μόλις βράσει λίγο και φύγει η οξύτητα, προσθέτουμε τη ντομάτα. Βράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Κατά τη διάρκεια προσθέστε λίγο ζωμό λαχανικών, αν έχετε κάποια προτίμηση σε κάποιο μπαχαρικό, 1 φύλλο δάφνη και αφήστε το να σιγοβράσει στο μάτι του καφέ έως ότου το κρέας μαλακώσει και η σάλτσα έχει χυλώσει.
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του ραγού, αυτή είναι μία εύκολη και σύντομη.