Εύκολη   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Το ανοιξιάτικο φρούτο με την φίνα γεύση της μοτσαρέλας ταιριάζουν υπέροχα.

Υλικά:

50 γρ. μάσα

50 γρ. ρόκα

50 γρ. τροκαντέρο

50 γρ. ραδίκι

50 γρ. λόλο ρόσο

100 γρ. φράουλες (όχι πολύ ώριμες)

50 γρ. φλέικς παρμεζάνας

ξύδι από φράουλα

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Ξύδι από φράουλα

250 γρ. ξύδι κόκκινο

100 γρ. φράουλες

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά όλες τις σαλάτες και τις κόβουμε με το χέρι. Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Κάνουμε μία βινεγκρέτ βάζοντας σε ένα μπολ και ανακατεύοντας πολύ καλά το ξύδι από φράουλα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο βάζοντας από κάτω τις σαλάτες ανακατεμένες, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και τελειώνουμε ρίχνοντας από πάνω το φλέικς παρμεζάνας.

Ξύδι από φράουλα

Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις τοποθετούμε στο ξύδι για 15 μέρες. Το σουρώνουμε, το ρεντουίρουμε το 1/3 και είναι έτοιμο.

empty alt

Ριζότο με μελάνι από σουπιά

Το ριζότο που θα "γράψει" την δική του ιστορία στον ουρανίσκο σας.
empty alt

Σαλάτα με μπέικον και μήλα

Το μπέικον θα δώσει ένα ακόμη λόγο για να υποκύψει κανείς σε αυτή τη σαλάτα.
empty alt

Φιλέτο τόνου με κρύα «πεπερονάδα»

Αυτή η επιλογή ξεφεύγει από τις συνηθισμένες συνταγές του τόνου.
empty alt

Κανελόνια με ραδίκια και πατάτες

Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά η γεύση τους θα σας αποζημιώσει.
empty alt

Ριζότο με αρακά και μέντα

Ενα πιάτο που προσφέρει την απίθανη γεύση του ριζότο σε συνδυασμό με τον αρακά.
empty alt

Τούρτα με ανανά

Μέσα και έξω από την τούρτα, υπερτερεί ο ανανάς.
empty alt

Σαλάτα με σύκα, φέτα, προσούτο και πεπόνι

Σύκα και πεπόνι σε αρμονία με προσούτο και τυρί.
empty alt

Semifredo καφέ

Ενα λεπτό και τραγανό επιδόρπιο (semifredo στα ιταλικά σημαίνει μισοπαγωμένο) εύκολο στην προετοιμασία του.
Back To Top