Εύκολη | Μερίδες : 3 | 12.31-15.00 |
Υπέροχη και ξεχωριστή σαλάτα σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση
Υλικά:
½ κιλό σπανάκι baby
300 γρ. παντζάρια
120 γρ. φουά γκα (προαιρετικά)
1 κ.σ. σουσάμι
Για το ντρέσινγκ
Ελαιόλαδο
5 κ.σ. μπαλσάμικο
2 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
Αλάτι
Οδηγίες:
Πλένουμε και κόβουμε τα φύλλα των παντζαριών 2 εκατοστά πάνω από το βολβό. Βράζουμε τους βολβούς σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις μαλακώσουν, τους βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν, βγάζουμε τη εξωτερική φλούδα και τους κόβουμε στα τέσσερα. Πλένουμε το σπανάκι και κόβουμε τα φύλλα με το χέρι σε χοντρά κομμάτια. Βάζουμε τα παντζάρια και το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ. Κόβουμε το φουά γκρα σε κυβάκια και το ρίχνουμε μέσα στη σαλάτα μαζί με το σουσάμι. Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά για το ντρέσινγκ να ανακατευτούν καλά και περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τη σαλάτα μας να πάει παντού.