Μέτρια | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Εντυπωσιακό και διαφορετικό πιάτο με υπέροχη γεύση.
Υλικά:
1 κιλό σολομό φιλεταρισμένο
Για τη μαρινάτα
200 γρ. ελαιόλαδο
3 γρ. πιπέρι κόκκους
3 γρ. πιπέρι ροζ
5 γρ. αλάτι
1 φύλλο δάφνη
2 κλωναράκια άνηθο
2 κλωναράκια θυμάρι
3 γρ. μαραθόσπορο
3 γρ. γλυκάνισο
Φλοίδα και χυμό από 1 ½ λεμόνι
Για το πανάρισμα
150 γρ. φρυγανιά
50 γρ. πούδρα αμυγδάλου
1 κ. σούπας μαϊντανό τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Οδηγίες:
Φτιάχνουμε τη μαρινάτα: Σε ένα πυρέξ βάζουμε το ελαιόλαδο, όλα τα μυρωδικά, το χυμό και τη φλοίδα λεμονιού. Ανακατεύουμε και βάζουμε μέσα το σολομό. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Σε ένα μπολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το πανάρισμα, ανακατεύουμε καλά και κρατάμε στην άκρη. Βγάζουμε το σολομό από το ψυγείο και τον αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Περνάμε από σίτα τη μαρινάτα και την προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά για το πανάρισμα. Ανακατεύουμε καλά, βάζουμε τα φιλέτα σολομό σε ένα πυρέξ και τα σκεπάζουμε με το μείγμα. Βάζουμε στο φούρνο στους 160° για 10 λεπτά και ύστερα ανάβουμε το γκριλ στους 230° για 5-10 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει από πάνω. Σερβίρουμε ζεστό.