Μέτρια | Μερίδες : 4 | 10.01-12.30 |
Το μπρόκολο σούπα για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.
Υλικά:
450 γρ. μπρόκολο κομμένο σε κομμάτια
1 πράσο λεπτοκομμένο
400 γρ. πατάτες κομμένες τετραγωνάκια
30 γρ. βούτυρο
700 γρ. ζωμό λαχανικών
2 κλωνάρια θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το πράσο, τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά, να μην πάρει χρώμα, προσθέτουμε το μπρόκολο και τις πατάτες και τα τσιγαρίζουμε για λίγο να πάρουν γεύση. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το ζωμό και το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 30-35 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε τη σούπα με ένα bimer. Κρατάμε ξεχωριστά στην άκρη ένα κομμάτι μπρόκολο για το γαρνίρισμα. Σερβίρουμε με κρουτόν και λίγο ελαιόλαδο.