Όταν δεν προσέχουμε όσο πρέπει τη διατροφή μας, αυτό αντανακλάται και στο δέρμα μας, με αποτέλεσμα να φαινόμαστε άτονοι, κουρασμένοι, και πιθανόν μεγαλύτεροι από την πραγματική μας ηλικία.

Όταν δεν προσέχουμε όσο πρέπει τη διατροφή μας, αυτό αντανακλάται και στο δέρμα μας, με αποτέλεσμα να φαινόμαστε άτονοι, κουρασμένοι, και πιθανόν μεγαλύτεροι από την πραγματική μας ηλικία. Καλές και οι κρέμες ημέρας και νυκτός αλλά σαν την σωστή διατροφή δεν υπάρχει!

 

Ιδού, λοιπόν, οι 11 τροφές που πρέπει να τρως αν θέλεις λαμπερή επιδερμίδα:

1.Καρπούζι: Γιατί το νερό του ενυδατώνει την επιδερμίδα σου ενώ περιέχει και βιταμίνες Α και C καθώς και αντιοξειδωτικά.

2.Εσπεριδοειδή: Πορτοκάλια, λεμόνια και γκρέιπφρουτ βοηθάνε το δέρμα ενώ συγκεκριμένα τα λεμόνια καθαρίζουν τους πόρους και βοηθούν τα δέρματα με ακμή.

3.Τομάτες: Το λυκοπένιο που περιέχουν είναι ένα αντιοξειδωτικό που προλαμβάνει τη γήρανση.

4.Γλυκοπατάτες: Βοηθάνε στην παραγωγή του κολλαγόνου καθώς περιέχουν καροτενοειδή και βιταμίνη C.

5.Κόκκινες πιπεριές: Τέλεια πηγή βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών, πειρέχουν και καψαϊκίνη που συντελεί στο να αποβάλλονται οι τοξίνες από το δέρμα σου.

6.Λάδι καρύδας: Ιδανικό όχι μόνο για να το εφαρμόζεις τοπικά αλλά και για να το τρως, καθώς καταπολεμά τα βακτήρια και κάνει το δέρμα απαλό.

7.Καρότα: Σου χαρίζουν τις απαραίτητες για την ομορφιά σου βιταμίνες Α και Ε ενώ σε βοηθούν να μαυρίσεις φυσικά.

8.Μαύρη σοκολάτα: Δύο-τρία κομματάκια κάθε μέρα θα διώξουν τη λιγούρα αλλά και θα σου δώσουν τα πολύτιμα για την επιδερμίδα σου αντιοξειδωτικά.

9.Φράουλες: Κατάλληλες για δέρματα με ακμή και λιπαρότητα, έχουν αντιοξειδωτικά και σε προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία.

10.Μήλα: Οι φυτικές τους ίνες βοηθάνε το πεπτικό που σχετίζεται με την ποιότητα της επιδερμίδας ενώ η κερκετίνη τους σε βοηθά να προστατευθείς από τον ήλιο.

11.Αβοκάντο: Πλούσιο σε κάλιο, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνες Α, C και Ε, ενυδατώνει το δέρμα και φροντίζει για την υγεία του.

 

 

 

empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

7 tips για τα πιο λαχταριστά σπιτικά μάφιν

Τα πετυχημένα μάφιν είναι αφράτα, έχουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ομοιόμορφα ψημένα μέσα-έξω. Είναι ένα όνειρο για το κυριακάτικο πρωινό αλλά και για εκείνα τα «δύσκολα» πρωινά των καθημερινών που ενώ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά χρειάζεσαι κάτι γλυκό να συνοδεύσει τον καφέ σου και να […]
empty alt

Άλλος ένας Χρυσός Σκούφος για τον Έκτορα Μποτρίνι και το «Etrusco»

Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο Grand Ballroom του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με 70 βραβεύσεις, την έναρξη μιας σημαντικής καινοτομίας για το θεσμό αλλά και ένα αξέχαστο dîner de gala διά χειρός του καλύτερου σεφ […]
empty alt

Πώς να φτιάξεις την πιο τέλεια κολοκυθόσουπα

Η κολοκυθόσουπα το φθινόπωρο είναι κάτι δίνει γεύση κι άρωμα εξοχής. Είναι μια υγιεινή επιλογή, εξαιρετικά κρεμώδης και σας κρατά ζεστό.
empty alt

Summer pasta lovers!

Οι επιλογές με τα ζυμαρικά δεν τελειώνουν ποτέ. Είτε όσον αφορά τα είδη των ζυμαρικών που η επιλογή είναι τεράστιο, όσο και με τις σάλτσες με τις οποίες μπορείτε να τα συνοδέψετε.
empty alt

Σπιτικά ντόνατς με γλάσο – εύκολα κι απολαυστικά

Μοιάζει μπελάς αλλά είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις. Και το σίγουρο είναι ότι το γευστικό και απολαυστικό αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει όπως και το χαμόγελο ευχαρίστησης στα χείλη όσων τα μοιραστείς μαζί τους.
empty alt

Διεθνής Ημέρα Chefs 2021: Τιμώντας τους καλλιτέχνες της γαστρονομίας

Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον […]
empty alt

Μοσχαράκι marsala

Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο.
Back To Top